“Asrın Felaketi” nin yıl dönümünde siyasilerden anma mesajları

Türkiye genelinde birçok ilin etkilendiği 6 Şubat 2023 depremlerinin yıl dönümü nedeniyle siyasiler, sosyal medya hesapları üzerinden anma mesajları paylaştı. Başta Cumhurbaşkanı olmak üzere birçok siyasi lider, depremde hayatını kaybedenleri anarak, depremzedelere ve ailelerine başsağlığı diledi.

06.02.2024-10:36 - (Son Güncelleme: 06.02.2024-11:27) “Asrın Felaketi” nin yıl dönümünde siyasilerden anma mesajları

Anma mesajlarında, depremin yaralarını sarmak ve benzer felaketlerin önüne geçmek için alınan tedbirlerin önemi vurgulandı. Yıl dönümü vesilesiyle toplumun birlik ve dayanışma içinde olması, afetlere karşı daha dirençli bir toplum oluşturulması gerekliliği üzerinde duruldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan

“Asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur” sözleriyle anma mesajı yayınlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şu sözlerle duygularını dile getirdi:

“Bir yıl önce yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli depremlerde kaybettiğimiz canların acısı ilk günkü tazeliğiyle yüreklerimizi yakmayı sürdürüyor. Yitirdiğimiz 53 bin 537 canımızın her birine Allah’tan rahmet, yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum. Asrın felaketinde yaralanan 107 binin üzerindeki vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi tekrarlamak istiyorum.Tedavileri hâlen devam eden yaralılarımıza Allah’tan acil şifalar niyaz ediyorum.

İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerleri arasında bulunan 11 ilimizde yaşanan yıkım gerçekten çok büyüktü. Böylesine büyük felaketler, büyük acılar aynı zamanda milletlerin birliğinin, beraberliğinin ve kardeşliğinin gücünün sınandığı dönüm noktalarıdır.

Hamdolsun milletimiz bu acı ve bir o kadar da tarihî sınamayı başarıyla vermiştir. Devletimiz tüm imkânlarıyla anında harekete geçerken Türkiye tek yürek, tek bilek olmuş, milletimiz depremzede kardeşlerinin yanına koşmuş, asrın felaketi karşısında asrın birlikteliği ortaya konulmuştur. Toprağa verdiğimiz canlarımızı Fatihalarla, dualarla, hüzünle yâd ederken milletimize verdiğimiz sözleri tutmak için canla başla çalışıyoruz.

Bu çalışmaları, şehirlerimizi inşa ve ihya ederek ayağa kaldırıncaya, evi yıkılan veya kullanılamaz hale gelen son vatandaşımızı da güvenli yuvasına kavuşturuncaya kadar sürdüreceğiz. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın, bizleri böyle imtihanlara maruz bırakmasın…”

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan 

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan felaketin yıl dönümünde anma mesajı yayınlayan Hakan Fidan şunları paylaştı:

”6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız felaketin sene-i devriyesinde, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum.  Devletimiz ve hükümetimiz; milletimizden aldığı güçle, her zaman ve her yerde vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edecek. Zor günümüzde yanımızda olan tüm dost ülkelere de bu vesileyle tekrar teşekkür ediyorum.”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Yaşananları “Asrın Felaketi” olarak nitelendiren Ali Yerlikaya, şu mesajla depremi andı:

“Bundan tam 1 yıl önce bu dakikada, Kahramanmaraş Pazarcık merkezli 7.7 büyüklüğündeki depremle sarsıldık. Depremi süresi 65 saniyeydi ama sanki bir ömür gibi sürdü. Yaşadıklarımız Asrın Felaketiydi. 120 bin kilometre karelik alanda 11 ilimiz, 124 ilçemiz, 6.929 köy ve mahallemiz ağır yıkıma uğradı.

53 bin 537 canımızı yitirdik, 107 bin 213 vatandaşımız yaralandı. Koklamaya kıyamadığımız yavrularımızı kaybettik bu depremde; eli öpülesi analarımızı, babalarımızı. Nikah günü alan nişanlılar ayrı düştü. Ama Asrın Felaketini hamd olsun Asrın Dayanışmasına ve Birlikteliğine dönüştürdük.

Hazırladığımız 6 Şubat Belgeseli, dayanışmamızı, birlikteliğimiz, dünyanın en büyük ‘İyileştirme Operasyonu’nun nasıl gerçekleştiğini anlatıyor. 6 Şubat’ın 1. yılında depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine, yakınlarına ve Aziz Milletimize başsağlığı diliyorum.

Her birinin mekanları cennet olsun.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu

6 Şubat’ı ‘birlik ve beraberlik günü’ olarak nitelendiren Abdulkadir Uraloğlu, acısını şu sözlerle paylaştı:

“6 Şubat 2023 

Acının tarifi yoktu...

Gözler kapandı,

Sözler tükendi,

Asrın felaketiyle gözyaşı döktü Türkiye...

Gün; bir can bir nefes için durmadan çalışma, bir olma, birlik olma günü dedik ve devlet olarak bütün imkânlarımızla sahaya indik. Tek yürek, tek bilek olduk; asrın birlikteliğini sergiledik, birlikte iyileştik! Kaybettiğimiz tüm canlarımızın mekânı cennet olsun. Rabbim ülkemize ve milletimize bir daha böyle afetler yaşatmasın!

Unutmadık...

Unutmayacağız…”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş

"Yaralar tamamen sarılıncaya kadar tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz!" mesajıyla anma mesajı yayınlayan Özdemir Göktaş, ‘asrın birlikteliği’ mesajı vererek şu açıklamayı yaptı:

“Bir yıl geçti üzerinden…
Ne kayıplarımızı unuttuk ne deprem bölgesindeki vatandaşlarımızı ne de kendi acısını bir kenara bırakıp yardıma koşan kahramanlarımızı. İlk anından itibaren depremin etkilerini en aza indirmek için ASRIN BİRLİKTELİĞİNİ sergileyerek canla başla çalıştık ve milletimize bir söz verdik: Yaralar tamamen sarılıncaya kadar tüm gayretimizle çalışmaya devam edeceğiz! Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Rabbim bizleri bir daha böylesi felaketlerle sınamasın.”

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak

Acının hiçbir şekilde silinmeyeceğini söyleyen Aşkın Bak, şu sözlerle acısını paylaştı:

“Hafızalarımızdan ve kalbimizden silinmeyecek o acı gecenin birinci yılındayız. Mevlâm ülkemize ve milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın. Kaybettiğimiz bütün canlarımızı hasretle, rahmetle yâd ediyorum.”

Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal