Asgari ücrette son durum ne, zam gelecek mi? Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi, ek zam olacak mı?

Yılın ilk ayında asgari ücrete yapılan yüksek zam tutarından sonra gözler Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağına çevrildi. Peki Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili ne dedi? Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılacak mı? Tüm detaylar haberimizde.

14.04.2022-17:39 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-17:39) Asgari ücrette son durum ne, zam gelecek mi? Asgari ücrete temmuz ayında zam gelecek mi, ek zam olacak mı?

2022 yılının Ocak ayından itibaren asgari ücret zamlı olarak ödenmeye başlamış ve net asgari ücret tutarı 4.253 TL olarak belirlenmişti. Yılın ikinci zamlarının Temmuz ayında yapıldığı bilinirken, asgari ücrete yüksek oranda zam yapıldığı için Temmuz ayında ikinci bir zam yapılıp yapılmayacağı merak konusu oldu. Peki zam ile ilgili son gelişmeler neler? Konuyla ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Asgari Ücret Açıklamaları

Asgari ücret zammı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz ay NATO Zirve dönüşünde ülke ekonomisine dair çarpıcı açıklamalarda bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yöneltilen asgari ücrete zam yapılacak mı sorularının üzerine şu açıklamalarda bulundu; Daha üçüncü aydayız, yılın ortalarına gelindiğinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bana mevcut olan durumu getirir. Vedat Bey'de sendikalarla fikir alışverişlerinde bulundu. Yapılacak görüşmelerin sonucunda yıl ortasında böyle bir zam gerektiği takdirde biz vatandaşımızdan böyle bir şeyi asla esirgemeyiz. Veren el alan elden hayırlıdır."

Bunun yanında AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da asgari ücret ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak Temmuz ayını işaret etti. "Konuyla ilgili değerlendirme yapıldıktan sonra 1 Temmuz tarihinde memur ve emekli maaşlarında artış olacak. Bu kapsamda asgari ücret alan vatandaşın da durumu değerlendirilecek."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise asgari ücret ile ilgili şu açıklamalarda bulundu; "Asgari ücrette net bir artış sağlanmış durumda. Olağanüstü şartlar ortaya çıkarsa o zaman düşünülebilir fakat bugün içinde gündemimizde böyle bir şey bulunmuyor." dedi.

Aynı zamanda şu konulara da değindi; "Bunun henüz daha 3. aydayız. Bunu bugün tartışmak anlamsız. Şu an Türkiye, dünyada yaşanan ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye'yi de etkiliyor tabi dünyada olanlar. Bu etkilerin en önemli sonucu ise enflasyonist etki. Bu enflasyonun önlenmesi için Türkiye'de yeni ekonomik bir program uygulanıyor. Önümüzdeki Mayıs ayından itibaren enflasyondaki düşüşü amaçlayan ekonomik program uyguluyoruz. Dolayısıyla enflasyon ücret artışı, enflasyon ücret artışı sarmalına sebep olacak bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. Olağanüstü bir durum ortaya çıkarsa o zaman düşünülebilir ama bugün gündemimizde böyle bir şey yok." 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal