TBMM torba yasa teklifi maddeleri neler? 3600 ek gösterge, emekli bayram ikramiyesi, asgari ücreti ek zam artışı, EYT, hal yasası işte madde madde yeni torba yasa

AK Parti tarafından hazırlanan ve 20 maddeden oluşan torba yasa teklifi Meclis Başkanlığı’na sunuldu. İlk 10 maddesinin tasarruf mevduatı ile ilgili düzenlemeler olduğu belirtilen torba yasanın içinde ayrıca, 3600 ek gösterge, emekli bayram ikramiyesi, asgari ücreti ek zam artışı, EYT, hal yasası da bulunuyor. İşte, madde madde yeni torba yasa..

14.04.2022-11:29 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-11:29) TBMM torba yasa teklifi maddeleri neler? 3600 ek gösterge, emekli bayram ikramiyesi, asgari ücreti ek zam artışı, EYT, hal yasası işte madde madde yeni torba yasa

AK Parti'nin Denizli Milletvekili Nilgün Ök ile birlikte milletvekili arkadaşlarının imzası ile hazırlanan ve 20 maddelik torba yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na sunuldu. Genel Kurul tarafından kabul edilen ve içeriğinde ekonomik düzenlemeleri içeren torba yasa teklifinin detayları da kamuoyu tarafından merak edildi.

Torba yasa teklifinin maddelerine ilişkin bir açıklama yapan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, içerisinde ekonomik düzenlemelerin de bulunduğu 20 maddelik torba yasa teklifi için de aynı zamanda sigorta kapsamının da genişletilmesinin öngörüldüğü ve kur korumalı TL mevduat hesapları ile ilgili de yeni düzenleme olduğunu söyledi.

TBMM torba yasa teklifi maddeleri neler?

Ticari mevduatların sigorta kapsamı içine alınmasını öngören ve şirket döviz tevdiat hesaplarının da yılın sonuna kadar kur korumalı mevduat hesabı içine alınabilmesini öngören tekliflerinde olduğu toplam 20 maddelik torba yasanın içinde 3600 ek gösterge, emekli bayram ikramiyesi, asgari ücreti ek zam artışı, EYT, hal yasasının da olduğu bildirildi. 

TBMM torba yasa teklifi maddeleri neler?

Yeni hazırlanan taslak metnine göre şirketlere ait döviz tevdiat hesaplarının, yeni düzenlenen kur korumalı mevduat hesabına aktarması halinde bunlara yönelik bazı vergi avantajlarının süresi uzatılacak. Mevduatını en az 3 ay vadeli olarak değerlendiren şirketlere ise vadeleri tamamlandıktan sonra elde ettikleri faiz ve kâr payları ile birlikte diğer kazançları için de kurumlar vergisi istisnası sağlanacak.

Yeni torba yasa teklifinde ayrıca, Türk lirasına (TL) dönüşümlerde söz konusu istisnanın da uygulanabilmesi konusunda bir yetki verilecek.

Stokçuluk yasasından neler var?

Stokçuluk ve fiyat artışları konusunda manipülasyon yaratanlara yönelik cezalarda bir artış getirileceğini söyleyen Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, söz konusu suçları işleyen kişilere 2 yıldan alt suçlara tutuklama yasağı olmasında dolayı tutuklama halinin uygulanmadığını belirterek, bu durumu üst sınır olarak değiştirmek istediklerini söyledi.

Bu adım sonrasında stokçuluk yapan kişilerle ilgili gerekli tespitlerin yapılması sonrası adli olarak hukuki süreçler işletileceğini belirten Bakan Bozdağ, aynı zamanda piyasalarda fiyatları artırmak için manipülasyon yapanlarında cezalarını artıracaklarını söyledi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal