İş arayanlara müjde! İstihdam seferberliği kapsamında en az ilkokul mezunu 104 bin 585 personel alınacak. İŞKUR başvuru şartları açıklandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurduğu istihdam seferberliği başladı. Türkiye’de işsizlik oranlarının artması vatandaşların yaşam standartlarının kötüleşmesine neden olurken, 104 bin 585 personel alınacağının açıklanması birçok kişiye umut oldu. Başvuru için en az ilkokul mezunu olma şartı aranırken, ilanın detayları merak konusu oldu. İş arayan vatandaşlar ilana kimler başvurabilir? Sorusuna yanıt aramaya başladı.

14.04.2022-11:15 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-12:32) İş arayanlara müjde! İstihdam seferberliği kapsamında en az ilkokul mezunu 104 bin 585 personel alınacak. İŞKUR başvuru şartları açıklandı!

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar ve işsizlik oranlarının her geçen gün artması vatandaşları zor durumda bırakıyor. Vatandaşların ekonomik kaygıları artarken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan istihdam seferberliği başlattığını duyurdu. Açıklamanın ardından İŞKUR üzerinden personel alım ilanları yayımlandı. Özel ve kamu kurumlarında istihdam edilmek üzere personel alınacağını belirten ilanlar Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü’nün resmi sayfasında detaylarıyla birlikte paylaşıldı.

İŞKUR üzerinden paylaşılan ilanlarda KPSS şartı olan ve olmayan ilanlar bulunuyor. Kamu ve özel kurumlarda istihdam edilmek üzere alınacak personel sayısı da dikkat çekti. İŞKUR, toplamda 104 bin 585 kişinin işe alınacağını duyurdu. Milyonlarca işsizin olduğu Türkiye’de, 104 bin 585 personel alınacağının açıklanması pek çok kişiye umut oldu. Yayınlanan ilanlara göre; bekçi, hastane personeli, beden işçisi ve sekreter gibi daha birçok sektörde personel alımları gerçekleştirilecek. İlanların bazılarında KPSS şartı arandığı gibi bazılarında da KPSS şartı aranmıyor. Yayınlanan ilanlara göre işe alınacak kişilerin belli şartları da karşılamaları gerekiyor. Meslek gruplarına göre ilanların şartları farklılık gösterdiği gibi başvuru süreleri de birbirine göre değişiyor. Başvuru süresi devam eden ilanları incelemek isteyen vatandaşlar, e-Devlet üzerinden siteme girerek İŞKUR’un yayınladığı ilanlara göz atabilir ve başvuruda bulunabilir.

İş başvurusu

Başvuru şartları

Toplamda 104 bin 585 kişinin istihdam edileceği ilanların özel şartları olduğu gibi genel olarak da belli şartları bulunuyor. Buna göre, 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak ve 18 yaşını doldurmuş olmak genel şartlardandır.

Af hükümlerinden yararlanmış olsa bile;

Devletin güvenliğine karşı işlenen suçlar,

Anayasal düzene karşı işlenen suçlar,

Devlet sırlarına karşı işlenen suçlar,

Casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık gibi suçlardan hüküm giymemiş olmak gerekir.

Ayrıca, ilana başvuru yapacak kişilerin, kamusal haklardan mahrum olmaması ve en az ilkokul mezunu olması gerekir. İlana başvuracak kimselerin emeklilik, yaşlılık ya da malullük aylığı almıyor olması gerekir.

Başvuruda bulunan ama şartları taşımadığı belirlenen adayların başvuruları iptal edilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarından disiplin suçu nedeniyle görevinden ihraç edilenlerin başvuruları da geçersiz sayılacaktır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal