Son Dakika: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den asgari ücret zammına ilişkin net cevap geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin: "Asgari ücret zammı bugün için gündemimizde yok. Zaten net bir artış yaptık. Daha 3 ay oldu. Dolayısıyla bugünden böyle bir tartışmayı anlamlı bulmuyorum." dedi.

31.03.2022-13:57 - (Son Güncelleme: 31.03.2022-16:17)

Gündemden düşmeyen asgari ücrete zam konusunda yeni haberler gelmeye devam ediyor. Temmuz ayında asgari ücrete ciddi bir zam geleceği iddiaları gündemden düşmezken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Daha 3 ay oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin asgari ücret konusunda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin asgari ücret konusuna ilişkin yaptığı açıklamada: "Asgari ücret zammı bugün için gündemimizde yok. Zaten net bir artış yaptık. Daha 3 ay oldu. Dolayısıyla bugünden böyle bir tartışmayı anlamlı bulmuyorum." ifadelerine yer verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin

Enflasyonu önlemek için yeni ekonomik program 

Bakan Bilgin açıklamasını: "Türkiye, pandemi sonrası yaşanan küresel ekonomik krizlerin baskısı altında. Türkiye yaklaşık 900 milyar dolarlık bir ekonomi. Tabi Türkiye'yi etkiliyor bunlar. Bu etkilerin en önemli göstergesi de enflasyon. Ülkemiz enflasyonu önlemek için yeni bir ekonomik program uyguluyor. Haziran'da belirginleşebilecek enflasyon düşüşünü hedefleyen bir program uyguluyoruz. Dolayısıyla ücret artışı-enflasyon artışı sarmalını tetikleyecek bu tür yaklaşımları yanlış buluyorum. Olağan üstü şartlar oluşursa olabilir. Ancak bugün böyle bir şey gündemimizde yok." sözleri ile sonlandırdı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal