Elektrik desteklerinden kimler yararlanabilir? PTT’ye faturasıyla gelenler 200 TL’ye kadar iade alabilecek!

Covid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altına alırken bu durumdan piyasalarda etkilendi. Pandeminin küresel çapta hissedilen etkileri derken şimdi de Rusya Ukrayna savaşının etkileri tüm dünyada hissediliyor. Yüksek enerji fiyatları elektrik faturalarının kabarık gelmesine neden oluyor. Devlet tarafından sağlanan destek ödemeleri vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki, Elektrik destek ödemeleri ne kadar? İşte konu hakkında detaylar…

14.04.2022-17:19 - (Son Güncelleme: 14.04.2022-17:40) Elektrik desteklerinden kimler yararlanabilir? PTT’ye faturasıyla gelenler 200 TL’ye kadar iade alabilecek!

2020 yılı içerisinde tüm dünyada görülen Covid-19 salgını nedeniyle pandemi ilan edildi. Kısa sürede piyasalarda da etkisini gösteren pandemi süreci kapsamında merkez bankalarının piyasalara sürdüğü paraların artması küresel enflasyonu şişirdi. Şimdilerde pandeminin etkisinden kurtulduk diye sevinirken bu kez de Rusya Ukrayna savaşı patlak verdi. Bu da küresel enflasyonun artmasına neden oldu. Türkiye’de maliyetlerin artmasıyla enerji fiyatlarının da yükselmesine neden savaş sonrasında elektrik faturaları cep yakıyor. Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlar nasıl ödeyeceklerini düşünürken devlet bu kişiler için destek ödemeleri yaptığını açıkladı. Devletin sunduğu bu ödemelerden yararlanmak isteyen kişiler nasıl yararlanacağını merak ediyor. Peki, Elektrik desteklerinden kimler nasıl yararlanabilir? Elektrik destek ödemeleri ne kadar? İşte konu hakkında detaylar haberimizde…

Elektrik desteklerinden kimler nasıl yararlanabilir?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından, ihtiyaç sahiplerine yapılan ödemeler birçok kişinin dikkatinde. Sosyal bir devlet anlayışı ile yapılan bu ödemeler kişilerin ihtiyaçlarına göre yapılmaktadır. Elektrik faturaları için de yapılan bu ödemelerden yararlanmak isteyen kişiler ödemeye gücünün yetmediğini belgelediği durumda, elektrik faturası ve kimlikleri ile birlikte PTT şubelerine gittiklerinde ödemelerini alabilecekler. Elektrik faturası için yapılan ödemeler kişilere nakit para olarak verilmemektedir. Ödemeler elektrik faturalarının düşülerek yapılmaktadır. Yapılan ödemelerin ne kadar olduğu ise kişilerin hanedeki kişi sayısı ve gelir tutarında göre değişmektedir.

Elektrik Destek ÖdemeleriElektrik destek ödemeleri ne kadar?

İhtiyaç sahibi kişilerin yararlandığı elektrik desteği için ne kadar bir ödeme yapıldığı merak edilmektedir. Bu ödemeleri nakit olarak değil faturadan düşülerek yapılmaktadır. Faturadan düşülen tutarın belirlenmesi ise kişilerin yaşadığı hanelerdeki net gelirine ve destek hesaplamalarına göre adil olarak belirlenmektedir. Buna göre hanedeki kişi sayısı ödemelerin belirlenmesinde bir etkendir. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren hanelerdeki kişi sayısına göre aylık destek tutarları şöyle:

1-2 kişilik hanelere 75 kwh (103 TL)

3 kişilik hanelere 100 kwh (137,33 TL)

4 kişilik hanelere 125 kwh (171,67 TL)

5 ve daha fazla kişilik hanelere 150 kwh (206 TL)


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal