Asgari ücrete yeni düzenleme: Bakanlık çalışmalara başladı

2023 asgari ücret rakamı tartışma konusu olmaya devam ederken, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret görüşmeleri öncesinde asgari ücrete refah payının da eklenmesi için çalışmalara başladı. Ücretin yılda 2 kez artırılması da gündemdeki diğer başlık. İşte asgari ücrette son durum...

18.11.2022-09:52 - (Son Güncelleme: 18.11.2022-17:19)

Milyonlarca çalışan asgari ücretin yeni yılda ne kadar zamlanacağını merak ediyor. Konu hakkında gözler Aralık ayının ilk haftasında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na çevrilmişken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın da görüşmeler öncesinde yeni bir düzenleme için kolları sıvadığı öğrenildi. Bakanlığın asgari ücrete refah payı getirilmesi konusunda çalışmalara başladığı ifade ediliyor. Öte yandan asgari ücretin yılda 2 kez artırılması da gündemdeki diğer başlık.

Bakanlık çalışmalara başladı

Memur ve emeklileri için düşünülen refah payı düzenlemesinin asgari ücretlilere de getirilmesi gündemde. Aralık ayında toplanacak olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmeleri öncesinde çalışmalarını yoğunlaştıran Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, konu hakkında çalışanların nabzını tutarak alınacak sonuca göre yeni bir düzenlemeye gidebilir.

Asgari Ücret Refah Payı

Zam oranında refah payı da gelecek

Asgari Ücret Komisyonu, 3 hafta sonra toplanıyor. İşçinin emekçinin yeni yıldaki maaşının en az 7 bin 500 TL olması bekleniyor. Bu da en az yüzde 38 zam anlamına geliyor. Belirlenecek zam oranına refah payının da eklenmesi gündemde. Kulislerden sızan bilgiye göre emekli ve memur için refah payı oranı 5 ila 10 orasında değişiyordu, bu oranın asgari ücretliye de uygulanması bekleniyor.

Show Haber'in haberine göre Asgari ücret artışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın refah payı dokunuşu yapması bekleniyor.

Asgari ücrete yılda 2 kez zam 

2022'de asgari ücret yıllar sonra yeniden 2 kez belirlenmişti. Bu uygulamanın da kalıcı hale gelmesi gündemde. Maaşların enflasyona ezdirilmemesi planlanıyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal