Baykar’dan gurur veren paylaşım: Biz bu cihana sığmayız

Türkiye’nin yerli teknoloji alanındaki öncü ismi Baykar, sosyal medya hesabı üzerinden Milli Teknoloji Hamlesi ile ilgili olarak videolu bir paylaşım yaptı. Baykar söz konusu paylaşımda geliştirilme aşaması olan İHA’lara yer verirken, TEKNOFEST'te sergilenen milli teknoloji ürünlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anlar da paylaşımda gösterildi. Detaylar haberimizde...

18.11.2022-09:25 - (Son Güncelleme: 18.11.2022-17:18)

Savunma sanayisi anlamında dünya standartlarında işlere imza atan Baykar, Türkiye’nin savunma sanayisinde gösterdiği gelişimi özetleyen bir video paylaştı. Türkiye’nin yerli teknoloji alanındaki öncü ismi Baykar, sosyal medya hesabı üzerinden Milli Teknoloji Hamlesi ile ilgili olarak videolu bir paylaşım yaptı. Baykar söz konusu paylaşımda geliştirilme aşaması olan İHA’lara yer verirken, TEKNOFEST'te sergilenen milli teknoloji ürünlerine vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği anlar da paylaşımda gösterildi.

Aralıksız 27 saat uçuş süresiyle Bayraktar TB2 

27 saat aralıksız uçuş süresi ve orlu hava koşullarındaki dayanıklılığıyla rakiplerinin önüne geçen Bayraktar TB2, 8 bin 200 metre irtifaya ulaşan ilk insansız hava aracı olarak tarihe geçti.

Tüm parçalarının Türkiye'de üretildiği Bayraktar TB2, bünyesinde üç adet yer veri terminali, yer destek ekipmanı ve iki adet uzak video terminali barındırıyor.

Baykar Videolu Paylaşım

Uzun menzilli Akıncı SİHA’ları

BAYKAR yapımı Akıncı SİHA'lar, düşman birliklerinin hava savunma sistemlerinin etkili menziline dahi girmeden 200 kilometreyi aşkın etkili menzili sayesinde SOM seyir füzelerini bırakabiliyor.

Ayrıca Akıncı SİHA'lar, 30 bin fit irtifada kalarak rakiplerine kıyasla bariz farkla uçuş üstünlüğünü sağlıyor.

2023’te göklerde olacak Kızılelma

BAYKAR tarafından geliştirilen muharip insansız uçak sistemi Bayraktar Kızılelma, 2023'ün ilk aylarında havalanacak.

Bayraktar Kızılelma, yüksek ve agresif manevra kabiliyetiyle görev yapacak, 5 saat havada kalabilecek, 35 bin fit operasyonel irtifaya çıkabilecek. İHA teknolojisinin dünyada geldiği son noktanın örneklerinden olan Bayraktar Kızılelma, 6 ton kalkış ağırlığı ve 1,5 ton faydalı yük taşıma kapasitesiyle rakiplerine fark açacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal