İngiliz basınından dikkat çeken analiz: Rusya Türkiye ile ittifak hazırlığında

Rusya Ukrayna savaşı başta olmak üzere dünya üzerinde yaşanan gelişmelere karşı tarafsız tutumunu sürdürerek dünya basınında sık sık gündem olan Türkiye bu kez İngiliz basınının gündemine girdi. İngiliz basını Türkiye Rusya ilişkilerini kaleme aldığı makalesinde, “1983 yılından beri ilk kez Türkiye dışında bir ülke KKTC'ye doğrudan uçuş yapacak” ifadesine yer verdi.

18.11.2022-09:33 - (Son Güncelleme: 18.11.2022-17:18)

Batı medyasında gündem olmaya devam eden Türkiye bu kez de İngiliz basınında manşet oldu. İngiliz basını Türkiye Rusya ilişkilerini kaleme aldığı makalesinde,  “1983 yılından beri ilk kez Türkiye dışında bir ülke KKTC'ye doğrudan uçuş yapacak” ifadesine yer verdi.

ABD’nin adadaki etkinliği azalacak

Akşam’da yer alan habere göre; Makalede, "Rusya'nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne doğrudan uçuşları başlatması, ABD'nin Ada üzerindeki etkisine karşı koyma ve Rusya'nın Türkiye ile iş birliğini geliştirme politikasının bir parçası olabilir." analizinde bulunuldu.

Türkiye Rusya İngiliz Basını

Rusya'nın bu kararının, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Rusya'ya yönelik yaptırımlarına bir yanıt olabileceğinin de altının çizildiği makalede, Rusya'nın doğrudan uçuşlarla KKTC'de yaşayan 10.000 Rus'u hedeflediği ve Kıbrıs'la ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarına bağlı kaldığı açıklamasına da yer verdi.

Putin Türkiye’yi önemli bir müttefik olarak görüyor

Putin'in bu hamlesiyle önemli bir müttefik olarak gördüğü Türkiye'nin gözüne gireceği vurgusunun da yapıldığı makalede, Başkan Erdoğan'ın, Ekim ayında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 77. oturumunda yaptığı konuşmada uluslararası toplumu bölgeyi resmen tanıması çağrısına da değinildi. Başkan Erdoğan'ın bu çağrısından sonra bir diğer önemli adımın da ilk kez bir uluslararası örgütün, Türk Devletleri Teşkilatı Örgütü'nün de KKTC'yi tanıdığına ve gözlemci üye olarak kabul ettiğine vurgu yapıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal