Asel Ne Demek?

Anne ve babaların en çok merak ettiği şeylerin başında isimlerin anlamları gelmektedir. Asel ismi de son zamanlarda anlamı merak edilen isimlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki Asel ismi ne demek? Asel isminin anlamı ne? İşte merak edilen soruların cevabı...

08.02.2021-11:54 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-11:54) Asel Ne Demek?

Ülkemizde çok çeşitli isim alternatifleri bulunmaktadır. Bu isimler Latince, İbranice, Arapça kökenli olabileceği gibi öz Türkçe de olabilmektedir. Peki Asel ismi ne demek? Asel isminin kökeni ne? Asel ismi Kur'an'da geçiyor mu?

Asel ismi Arapçadan girmiş ve dilimize yerleşmiştir. Uzun zamandır dilimizde bulunmasına rağmen son zamanlarda kullanımı yaygınlaşmıştır. Dilimizde anlamı bal olarak karşılık bulmaktadır. Bunun yanı sıra cennetteki bal ırmağı içinde Asel ismi kullanılır.

Ülkemizde bu isim kız çocukları için kullanılır. Asel ismi tek başına kullanılabildiği gibi farklı isimlerle birlikte de kullanılabilir.

ASEL İSMİ KUR'AN-I KERİM'DE GEÇİYOR MU?

Asel ismi Kur'an'da geçen isimlerden biridir.  isim Kur’an-ı Kerim'de Muhammed suresi 15. ayette geçiyor. Asel ismi çok bilinmeyen isimlerden biri olmasına rağmen son zamanlarda popüler hale gelmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal