Cibuti Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Cibuti, Doğu Afrika'da olan bir ülkedir. Cibuti'ye nasıl gidilir? Cibuti vizesi nasıl çıkartılır? Cibuti vizesinin ücreti ne kadardır?

08.02.2021-11:39 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-11:39) Cibuti Vizesi Ücreti Ne Kadardır?

Cibuti son zamanlarda pek çok kişi tarafından merak edilmektedir.  Cibuti'nin kuzeyinde Eritre, batıda ve güneyde Etiyopya, güneydoğusunda ise Somali yer almaktadır. Peki Cibuti vizesinin ücreti ne kadardır? 

Cibuti ülkesine gelmek isteyen ziyaretçilere diğer ülkelerden farklı yöntemler uygulamaktadır. Pek çok Avrupa ülkesine giriş için gerekli olan Bordo pasaporttur. Ancak Cibuti için gerekli olan pasaport hem bordo hem gri hem de yeşil olarak isteniyor.

CİBUTİ VİZESİ ALINIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Cibuti Afrika ülkesi olduğu için aşı karnesi olmak zorunludur. Eğer sizin uluslararası bir aşı karneniz yoksa vize başvuru sonucunuz büyük olasılıkla geri çevrilir. 

Cibuti vizesi diğer ülkelere göre alınması zor olan vizeler arasında yer almaktadır. Bunun için işinin ehli olan bir merkezden yapılması gerekiyor. 

Cibuti vizesi alabilmeniz için pasaportunuzda en az 2 sayfanın boş olması gerekmektedir.  

Vize için belirlenen sürecin sonuna kadar pasaportunuzun geçerlilik süresinin devam ettiğinden emin olmanız gerekmektedir.  

Ayrıca Cibuti vizesi için davetiye almış olmanız gerekmektedir.  

Eğer turist vizesi alacaksanız önceden otel veya kalacağınız yeri belirleyerek buranın açık adresini konsolosluğa bildirmeniz gerekmektedir. 

CİBUTİ VİZESİ TÜRLERİ NELERDİR?

CİBUTİ TURİST VİZESİ

Cibuti turist vizesi de kendi arasında 2’ye ayrılmaktadır. Bunlardan ilki 1 aylık Cibuti vizesidir. Bu sayede ilk girişinizde vizeyi alabilirsiniz ancak süresi sadece 1 ay olacaktır. Ikinci seçenek ise çoklu girişler için geçerli olan 6 aylık vizedir. Vize sonucunun ret olmaması için kalacağınız yerin açık adresini konsolosluğa iletmeniz gerekiyor. Ancak asıl önemli olan aşıdır. Sarı humma aşısının ülkeye girmeden en az 10 gün öncesinde yapmanız gerektiğidir.  

CİBUTİ TİCARİ VİZE

Cibuti ticari vize alabilmek için ilk olarak SSK kaydınızın olması gerekmektedir. Daha sonrasında iş kaydı ve çalışılan yer ile ilgili bilgiler istenir. Turist vizesinde olduğu gibi ülkeye giriş yapmadan en az 10 gün öncesinden sarı humma aşısını yaptırmış olmalısınız.

CİBUTİ VİZESİ KAÇ GÜNDE ÇIKAR?

Cibuti vizesinin resmi tatillere denk getirilmemesi tavsiye edilir. Cibuti'nin resmi tatilleri bilinmelidir. Çünkü resmi tatiller nedeni ile işleminiz sıraya konulmayabilir. Başvuru Ankara’dan yapılmalıdır. Eğer resmi tatillere denk gelmezse vizeniz 2 gün içerisinde çıkacaktır.  

CİBUTİ VİZESİNİN ÜCRETİ NE KADARDIR?

Cibuti vize ücretleri anlaşma sağlayan vize türüne ve anlaşma yapılan başvuru merkezinin danışmanlık ücretleri ile değişmektedir. Bilindiği üzere vize işlemleri dolar kuru üzerinden hesaplanmaktadır. 


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal