Aşı Pasaportu Nedir? Seyahat İçin Aşı Pasaportu Mu Kullanılacak?

Bugün itibariyle 1. dozu uygulanmaya başlanan koronavirüs aşısı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Seyahatlerde 'aşı pasaportu' devri mi başlıyor? Aşı pasaportu nedir? Kimler aşı pasaportu alabilir?

14.01.2021-17:50 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-17:50) Aşı Pasaportu Nedir? Seyahat İçin Aşı Pasaportu Mu Kullanılacak?

CoronaVac aşısının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamında ilk dozunun uygulanmaya başlanmasının ardından seyahatlerde aşı pasaportu döneminin de başlayabileceğinin sinyalleri verildi. Aşı pasaportunun ne olduğu ve ne için kullanılacağına dair detaylar da ortaya çıktı. 

AŞI PASAPORTU NEDİR?

Aşı pasaportu konusunda konuşan Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) Başkanı Ülkay Atmaca, "Aşı pasaportu konusu dün çıktı. Zaten beklenen bir olaydı. Şu an nasıl her yere HES kodu ile giriş yapılıyorsa bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ederken de aşı pasaportu olacak" açıklamasında bulundu. 

AŞI PASAPORTU NERELERDE KULLANILACAK?

Ülkay Atmaca, aşı pasaportu konusu ile ilgili sözlerine şöyle devam etti;

"Aşı pasaportu beklenen bir olaydı. Şu an nasıl her yere HES kodu ile giriş yapılıyorsa bir ülkeden başka bir ülkeye seyahat ederken de aşı pasaportu olacak. Bir öneri gibi geldi, mutlaka altı doldurulacaktır. Sektörün beklediği ve olması gereken bir durumdu."

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal