Süt Boy Uzatır mı? Hangi Gıdalar Boy Uzatır?

Gelişim çağında bir çocuğun boyunun uzaması için ne yiyip içmesi gerekir? Peki süt boy uzatır mı? Hangi gıdalar boy uzatır? İşte tüm bu soruların cevabı haberimizde...

14.01.2021-16:13 - (Son Güncelleme: 14.01.2021-16:10) Süt Boy Uzatır mı? Hangi Gıdalar Boy Uzatır?

Boy uzaması konusu genetik bir konu olduğu kadar yediğimiz içtiğimiz gıdalara bağlı olarak da değişmektedir. Büyüme çağında çocukların nasıl beslendiği önemli bir konudur. Süt boy uzatır mı? Hangi gıdalar boy uzatır?

BOY UZATAN GIDALAR HANGİLERİDİR

İşte boy uzamasını doğal yollardan artırmaya yardımcı olan harika gıdalardan bazıları;

YUMURTA

Yumurta, D vitamini ve kalsiyum açısından zengindir. Yani sağlıklı bir vücut ve güçlü kemikler için yumurtadaki temel vitaminleri ve besin değerlerini en iyi şekilde alabilmemiz gerekiyor.

SÜT

Süt, kemiklerin vitamin ve kalsiyum açısından beslenmesine yardımcı olur. Beslenmenize soya fasulyesi ve soya sütü gibi ürünleri dahil edebilirsiniz.

TOFU

Boy uzaması için beslenme düzeninize dahil etmeniz gereken gıdalardan biri de kalsiyum açısından zengin, düşük kalorili tofu.

KABAK ÇEKİRDEĞİ

Kabak çekirdeği vücut dokularını onarır ve yeni dokuların oluşumuna katkı sağlar. Ayrıca kabak çekirdeğindeki aminoasitler vücut gelişimine yardımcı olur.

HAVUÇ

Havuçlar C ve A vitaminleri açısından zengindirler. A vitamini kemiklerde kalsiyumu muhafaza eder ve kemikleri güçlü ve sağlıklı kılar. A vitamininin diğer bir özelliği ise görmeyi güçlendirir ve cildin ışıldamasını sağlar.

ISPANAK

Ispanak boyu doğal yoldan uzatmaya yardımcı olan diğer bir gıdadır. Yeşil yapraklı sebzeler vitamin ve mineraller açısından zengindirler. Ispanak ve brokoli gibi yeşil sebzeleri beslenme düzeninize dahil etmeyi ihmal etmeyin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal