Araç sahiplerini ilgilendiriyor: Trafik sigortasında ek maliyet oyunu

Trafik sigortasına yeni yılda yapılan iki zamma rağmen, şirketlerden bu zamların maliyetleri karşılamadığına yönelik söylemler geliyor. Bazı poliçelerde ise zam sınırını aşmak amacıyla ise ek maliyetler çıkarıldığı belirtiliyor. İşte detaylar…

10.02.2024-11:03 - (Son Güncelleme: 10.02.2024-17:44)

Araç sahiplerinin en büyük masraflarından birisi olan trafik sigortasında 2024 yılının ilk iki ayında yapılan iki zamma rağmen bazı sigorta şirketlerinin zamların maliyetleri karşılamaması sebebiyle ek maliyet çıkararak zam sınırı aştıkları ifade edildi.

Kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz

TOBB Türkiye Sigorta Komitesi Başkanı Levent Korkut, sigorta poliçelerine erişimde yaşanan zorlukları vurgulayarak, "Şu an poliçeye erişim zor, acenteler bu konuda çok zorlanıyoruz. Günün sonunda bu sene vadesi gelen poliçeler için yenilenmeme yok. Sigorta Emeklilik ve Düzenleme Kurumu konusunda mutlaka kalıcı çözüm bulunmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Trafik Sigortası

İddialara göre, sigorta yapmak istemeyen şirketler teknik sorunları bahane ediyor ve müşteriler, internet üzerinden teklif alamayarak şirketleri telefonla aramak zorunda kalıyor. Bu durumda, ek teminatlar ve çekici hizmetleri için aşırı yüksek tekliflerle karşılaşılıyor. Korkut, bazı şirketlerin çekici gibi hizmetlere yüksek fiyatlar belirlediğini belirterek, "Bir kısım şirketler çekici gibi şeylere fahiş fiyatta bir şeyler koyuyor. Şunun kamuoyu tarafından bilinmesinde fayda var, kasım sonu itibariyle sektör 11 milyar lira zararda." dedi. 

Mart ve Nisan ayında da zam gelebilir

Ayrıca, trafik sigortasına mart ve nisan aylarında yüzde 5 oranında zam yapılacağı belirtildi, bu zammın ise Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından iki katına çıkarılabileceği ifade edildi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal