Araç Sahipleri Dikkat! Fazla Para Vermeyin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt alanında ciddi bir çalışma başlattı. Araçlarda performansı yükselttiği, daha uzun yol yapma olanağı sağladığı öne sürülen katkılı motorin ve benzin, bundan sonra kanıtlama şartıyla satılabilecek.

27.10.2018-12:48 - (Son Güncelleme: 27.10.2018-12:38) Araç Sahipleri Dikkat! Fazla Para Vermeyin

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), akaryakıt alanında ciddi bir çalışma başlattı. Araçlarda performansı yükselttiği, daha uzun yol yapma olanağı sağladığı öne sürülen katkılı motorin ve benzin, bundan sonra kanıtlama şartıyla satılabilecek.

Şirketler, EPDK’ya katkılı akaryakıtın normaline nazaran üstün yanlarını ve farkını matematiksel değerlerle ve raporlarla sunacak. Ürün özellikleri, araca ve sürüşe etkileri, bilimsel olarak kanıtlanacak. Benzin ya da motorin, kolay bir kimsayal işlemden geçirilip, normaline nazaran daha pahalıya katkılı ürün adıyla satışı yapılamayacak.

ÜRÜN FİYATLARI YÜKSELDİ

EPDK’nın, incelemesinden sonra akaryakıt dağıtım şirketlerine katkılı ürün satış vizesi verilecek. Şirketler, müşterilerini hem internet sitesi üzerinden hem de gerekirse istasyonlara bilgilendirmede bulunacak. Müşterinin aklındaki sorular giderilecek. Ürün hakkında detaylı bilgi verilecek. EPDK kaynakları, bu çalışmayı kısa sürede tamamlamayı hedeflediklerini duyurdu.

Son zamanda katkılı ürün fiyatları yükseldi mi? Bir süre öncesine kadar katkılı ile normal ürün arasında bulunan fark, litrede en fazla 2 kuruş kadardı. Bu fark, enerji yönetiminin de izni kapsamında 5-6 kuruşa kadar yükseldi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal