Antalya'nın Kaş İlçesinde Coronavirüs Vakası Görülmedi

Ülkemizde etkisini artıran coronavirüs salgını Antalya'nın Kaş ilçesinde şimdiye kadar görülmedi. Bunun nedeni ise sosyal izolasyon ve denetimin sıkı olması. Vatandaşlar, alınan tedbirlere harfiyen uyuyor.

17.04.2020-15:19 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-14:53) Antalya'nın Kaş İlçesinde Coronavirüs Vakası Görülmedi

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını 11 Mart tarihinde ülkemizde de görüldü. Salgın nedeniyle şimdiye kadar yaklaşık olarak 75 bin vatandaş etkilenirken, Antalya'nın Kaş ilçesinde henüz coronavirüs vakasına rastlanmadı. İlçede coronavirüs görülmemesinin en büyük nedeni ise bölge halkının bilinçli davranması. Halk ilk günden bugüne kadar tüm önlemlere uydu.

"VATANDAŞ BU İŞİ GERÇEK ANLAMIYLA SAHİPLENMİŞ"

Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Kaş Kaymakamı Bülent Karacan, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından alınan kararlara uyulduğunu belirtti. Vatandaşların da evde kal çağrısına uyduğunu belirten Karacan, "Bir gün vatandaşın ve esnafın tepkisini ölçmek için tek başıma maskesiz markete girmeye çalıştım. Girmeden hemen bir vatandaş, 'maskeni takman gerekiyor' diye uyarıda bulundu. Hemen maskemi çıkartıp taktım. Bu beni çok mutlu etti. Vatandaş bu işi gerçek anlamıyla sahiplenmiş." dedi.

"TATLI DİLLİ İKNA EDİYORLAR"

İlçedeki duyarlılığın üst seviyede olduğunu söyleyen Karacan, "Pazar yerine 50 kişi girecekse sırada bekleyenler acele etmiyor. Bir grup çıkıyor, başka bir grup giriyor. Sağlık ve emniyet görevlilerimiz de çok sıkı çalışıyor. Sağlık, cenaze, gıda tedarikçisi, doğal gaz, elektrik gibi hatlarda çalışan kişileri ilçeye alıyoruz. Bunlar dışında kimse giremiyor. Otelci, pansiyoncu arkadaşlar da kurallara riayet ediyor. İlçeye gezmek için gelenleri almıyoruz. Kaş'a konaklamak için gelenleri geri çeviriyoruz. Otelciler de kendilerini arayan müşterilere, "Hastalık bittiği zaman güzel, güneşli günlerde sizlerle birlikte olmak istiyoruz. Şimdi misafir kabul etmiyoruz.' diyorlar. Tatlı dilli ikna ediyorlar. Biz daha güzel günlerde vatandaşlarımızı Kaş'a bekliyoruz." ifadelerini kullandı. 

Karantina sürecine de değinen Karacan, "Bu karantina şu an 65'e düştü. Karantinadakileri de çok sıkı denetliyoruz. Hatta onlar için ayrı özel ekipler kurduk. Karantinadakileri ayrıca bir komşusuna ve muhtarına teslim ettik ve onları sorumlu tuttuk. Dışarı çıkmaları halinde hiç taviz göstermeyip ceza yazıyoruz. Market denetleme ve pazar yeri denetleme ekipleri kurduk." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal