Coronavirüsü 92 Derece Sıcaklıkta Bile Hayatta Kalıyor!

Fransız bilim insanları, Coronavirüsü üzerinde yaptıkları deneyler sonucunda, virüsün yüksek sıcaklıklara dayanabildiği ve uzun süre yaşayabildiğini ortaya koydu. Yapılan çalışmalarda virüsün 92 derece sıcaklıkta 15 dakika boyunca hayatta kaldığı gözlemlendi.

17.04.2020-14:35 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-14:19) Coronavirüsü 92 Derece Sıcaklıkta Bile Hayatta Kalıyor!

Binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Covid-19 salgınına karşı tüm ülkelerin  mücadelesi devam ederken, Fransız bilim insanları önemli bir açıklamada bulundu. Fransa’da bulunan bir üniversitede Viroloji, Biyoteknoloji, Genetik ve Moleküler Biyoloji üzerine araştırmalar yapan Boris Pastorino ve ekibi Covid-19 virüsü üzerinde 10 ayrı deney yaptı.

VİRÜS 92 DERECE SICAKLIKTA 15 DAKİKADA HAYATTA KALABİLİYOR

Söz konusu deneylerde Coronavirüsünün, 30 ve 60 derece sıcaklıkta virüsün bulaşıcılığında net bir düşüş görüldüğü fakat yinede hayatta kaldığı sonucuna ulaşıldı. Yapılan araştırma neticesinde virüsün 92 derece sıcaklıkta 15 dakika boyunca hayatta kalabildiği ve daha sonra etkisini tamamen kaybettiği saptandı.

DENEY SONUÇLARI ONAY BEKLİYOR

Sonuçların resmiyet kazanması için hakem onayı beklendiğini ifade eden Pastorino, elde ettikleri bulgular için, “Laboratuvarda Coronavirüs üzerinde çalışan personelin güvenliği için en uygun protokolün seçilmesine yardımcı olacaktır,” diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal