MSB: Yüzde 100 Yerli Mekanik Solunum Cihazı Üretildi!

Yeni tip coronavirüs salgını Türkiye'de yerli ve milli üretimin hızını artırdı. Milli Savunma Bakanı Akar, yüzde 100 yerli ve milli mekanik solunum cihazı üretildiğini duyurdu.

17.04.2020-15:12 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-15:03) MSB: Yüzde 100 Yerli Mekanik Solunum Cihazı Üretildi!

Yeni tip coronavirüs salgını Türkiye'de yerli ve milli üretimin hızını artırdı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) tarafından yüzde 100 yerli ve milli mekanik solunum cihazı üretildiğini duyurdu.

“TASARIMI VE ÜRETİMİ TAMAMEN YERLİ VE MİLLİ “

"Maske, tulum, dezenfektan üretimi devam ediyor. Üretim kapasitemizi her geçen gün daha da artırıyoruz. Silahlı Kuvvetlerimizin, Sağlık Bakanlığı aracılığıyla da halkımızın ihtiyacını karşılamayı sürdürüyoruz. Diğer taraftan dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyacını karşılamak için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Bu arada tasarımı ve üretimi tamamen yerli ve milli olan Sahra mekanik solunum cihazını da üretmiş bulunuyoruz. Bu bir prototip. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımız bunları geliştirecek. Sağlık Bakanlığındaki ilgili birimler ve diğer birimler tarafından bunların onaylanma süreci var. Bunu olabildiğince hızlandırmak suretiyle bunun seri üretimini gerçekleştireceğiz."

"HEDEF, HAFTADA 500 MEKANİK SOLUNUM CİHAZI ÜRETMEK”

"Hedefimiz, haftada 500 adet mekanik solunum cihazı üretmek." diyen Akar, "Bir taraftan Silahlı Kuvvetlerin, diğer taraftan da değerli halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak bakımından Sağlık Bakanlığı ile koordineli olarak bu faaliyetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal