Antalya teleferik kazası çalışmaları sürüyor: Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya’da yaşanan teleferik kazası sonucunda başlatılan kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Bakan Yerlikaya asılı olarak kalan 15 kabindeki 112 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

13.04.2024-11:21 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-11:21)

Antalya Valiliği, geçtiğimiz günlerde yaşanan teleferik kazasının ardından havada kalan kabinlerdeki kişilerin kurtarılması için çalışmalar başlatılmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü ve asılı olarak kalan 15 kabindeki 112 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

Haber7’de yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili kurtarma çalışmalarının aralıksız devam ettiğini duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait 4 helikopterin aktif olarak görev aldığını belirtti. Kurtarma operasyonlarının özenle yürütüldüğünü vurgulayan Yerlikaya, şu bilgileri paylaştı:

"15 kabinde mahsur kalan 112 kişiden 98'i başarıyla tahliye edildi. Bölgeye, 543 arama kurtarma personeli, 7 helikopter, 1 askeri kargo uçağı, 108 araç ve 6 ambulans ile dron görevlendirildi. AFAD, jandarma, polis ve asker, UMKE, STK gibi birçok kurumun katılımıyla koordineli bir şekilde çalışmalar sürdürülüyor."

Antalya teleferik kazası çalışmaları sürüyor: Bakan Yerlikaya son durumu açıkladı

Soruşturma sürüyor

Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili Adalet Bakanı Tunç'un açıklamasına göre, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. Kazada bir kişi hayatını kaybetti, on kişi yaralandı. 

Mahsur kalan iki kişi ise Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından kurtarıldı. Mahsur kalanlardan biri olan Nasima Seyitaslan ve 1,5 yaşındaki kızı Beyzanur Seyitaslan tahliye edildi. Seyitaslan, kabinde toplam 9 kişi olduklarını belirtti. Diğer mahsur kalanlar için ise kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Antalya Valiliği’nden açıklama

Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, saat 07.00 itibarıyla 96 vatandaşın ekipler tarafından tahliye edildiği bildirildi. Açıklamada, hava da asılı duran 9 kabinde tahliye çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

Diğer taraftan, kurtarılarak helikopterle Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'na getirilen Baki Deraş, gazetecilere yaklaşık 10 saat mahsur kaldığını belirterek, "Her şey iyi geçti. Allah devletimize zeval vermesin." dedi.

İletişim Başkanı Altun’ndan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, teleferik kazasında yaşamını yitiren vatandaşa Allah'tan rahmet diledi ve yaralılara acil şifalar temennisinde bulundu.

Altun, İçişleri Bakanlığı'nın hızlı bir kurtarma çalışması yürüttüğünü belirtti ve şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bu trajik olayın gelişmelerini yakından takip ediyor. Konuyla ilgili ilgili bakanlıklardan ve Valilik'ten güncel bilgiler alıyor. Olayla ilgili soruşturmalar derhal başlatılacak ve kaza detaylı bir şekilde incelenecek. Vatandaşlarımızın, sosyal medyada dolaşan yanıltıcı bilgilere itibar etmemesi, resmi kanallardan yapılan açıklamaları takip etmesi önem arz ediyor."

Kabinlerde şu an 73 kişi var

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kentte yaşanan teleferik kazasında mahsur kalanların kurtarılma çalışmalarının devam ettiğini belirterek, "Şu anda kabinlerde yaklaşık 73 kişi olduğunu görüyoruz." dedi.

Böcek, Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda yaptığı açıklamada, 14 kabinde bulunan 87 kişinin kurtarıldığını ve "Şu anda kabinlerde yaklaşık 73 kişi olduğunu görüyoruz. İnşallah 1,5 saat sonra hava aydınlanmaya başlayacak. O zamana kadar tüm vatandaşlarımızı kurtarmış olmayı umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal