İngiltere özel silahı açıkladı: Rusya’ya karşı savaş ilanı gibi karar

İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, 2027’ye kadar hazırlanacağı öngörülen ‘The DragonFire’ adlı lazer silahının Ukrayna tarafından Rusya’ya karşı kullanılabilmesi için yapımının hızlandırılacağını açıkladı.

13.04.2024-10:47 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-17:27)

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın seyrini önemli ölçüde değiştirme potansiyeli olan bir silahın yapımı devam ediyor. Salisbury kentinde konuşan İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, 2027’ye kadar hazırlanacağı öngörülen ‘The DragonFire’ adlı lazer silahının Ukrayna tarafından Rusya’ya karşı kullanılabilmesi için yapımının hızlandırılacağını duyurdu.

Kara ve hava araçlarına monte edilebilecek

AA’da yer alan habere göre; Shapps, DragonFire projesini hızlandırmayı amaçladıklarını belirterek, sistemin dronları imha edebilecek bir silah olarak önemli sonuçlar doğuracağını vurguladı. Deniz, kara ve hava araçlarına entegre edilecek olan sistemin Ukrayna'daki dron tehdidiyle başa çıkma konusunda etkili olacağını söyledi. 

İngiltere özel silahı açıkladı: Rusya’ya karşı savaş ilanı gibi karar

Shapps, "DragonFire'ın henüz tamamlanmamış olmasına rağmen, büyük ölçüde hazır olduğunu göz önünde bulundurarak, sistemin Ukrayna'ya transfer edilmesi için 2027'den önce neler yapılabileceğini değerlendiriyoruz." açıklamasında bulundu.

Sahaya çıkması için mükemmel olmasını beklemeyeceğiz

Shapps, DragonFire'ın dron ve roket saldırılarını durdurmak için daha ucuz bir sistem olması beklentisini dile getirerek, "Sahaya çıkmadan önce yüzde 99 mükemmelliğe ulaşmayı beklemeyecek, yüzde 70'te sahaya çıkacak ve oradan geliştirilecek şekilde tasarlandı." açıklamasında bulundu.

MBDA, Leonardo, QinetiQ ve İngiliz Savunma Bakanlığı kurumları tarafından geliştirilen DragonFire, ışık hızında hareket eden bir lazer ışınıyla hedefini vuruyor.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal