Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: "İftiralara cevap veriyorum, tek faaliyet alanımız insansız hava aracı!"

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, sosyal medya üzerinden kendisi ve şirketi hakkında yapılan iftiralara karşı açıklamalarda bulundu. Bayraktar, "Baykar'ın tek bir faaliyet alanı var, o da insansız hava aracı teknolojilerinin milli olarak geliştirilmesi ve üretimidir. Jet yakıtı sattılar iftirasındaki gibi petrol, benzin, motorin vb. bir yakıt işimiz hiç ama hiç olmadı." dedi.

13.04.2024-10:16 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-10:30) Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar: "İftiralara cevap veriyorum, tek faaliyet alanımız insansız hava aracı!"

Baykar'ın dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olduğunu belirten Bayraktar, şunları dile getirdi: "Baykar, 2003 yılındaki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %83'ünü ihracattan elde etti. ABD, İsrail ve Çin firmalarını rekabette geride bıraktık. Şimdiye kadar 34 ülkeye yüksek teknoloji ihracatı yaptık."

Hibe veya banka kredisi almadık

Baykar'ın kuruluşundan bu yana devletten tek kuruş nakit hibe desteği almadığını ve banka kredisi kullanmadığını vurgulayan Bayraktar, "Tüm projelerimizin finansmanını %100 öz kaynaklarımızla karşılamaktayız. Baykar bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlarda hiçbir zaman nakdi teşvik kullanmamıştır." şeklinde konuştu.

Ayrıca, destek kararında sunulan yatırım yeri tahsisi ve SGK prim desteklerinin de Baykar tarafından kullanılmadığını belirtti.

Vergi ve bağışlarla toplamda 12.2 milyar TL katkı

2023 yılında ülkeye vergi ve bağış yoluyla toplamda 12.2 milyar TL doğrudan katkı sağladıklarını ifade eden Bayraktar, "Binlerce personel istihdam ediyoruz ve genç mühendis adaylarının yetişmeleri için programlar yürütüyoruz. Kurduğumuz tüm vakıflar, kurucuları haricinde kimseden yardım, bağış veya hibe kabul etmez. Bu bizim temel prensibimiz hatta kırmızı çizgimizdir. Bu vakıfları ülkemize, gençlerimize katkı sağlayabilmek için kuruyoruz." diye konuştu. 


Baykar'ın, yüksek teknoloji firmalarından biri olarak binlerce genç mühendise istihdam sağladığını ve Türkiye'nin yüksek teknoloji alanındaki potansiyelini ortaya koyduğunu belirten Bayraktar, iftiraların gerçeklerle örtüşmediğini vurgulayarak şu açıklamayı yaptı:

"Şimdiye kadar 34 ülkeye yüksek teknoloji ihracatı yaptı. Baykar'ın tek bir faaliyet alanı var o da insansız hava aracı teknolojilerinin milli olarak geliştirilmesi ve üretimidir. Jet yakıtı sattılar iftirasındaki gibi petrol, benzin, motorin vb. gibi bir yakıt işimiz hiç ama hiç olmadı. Baykar ve ortakları kuruluşundan bugüne kadar devletten tek kuruş nakit hibe desteği almamış ve kuruluşundan bu yana tek kuruş banka kredisi dahi kullanmamıştır. Tüm projelerimizin finansmanını %100 öz kaynaklarımızla karşılamaktayız. Baykar bugüne kadar yapmış olduğu yatırımlarda hiçbir zaman nakdi teşvik kullanmamıştır. Ayrıca destek kararında sunulan yatırım yeri tahsisi ve SGK prim destekleri de bugüne kadar Baykar tarafından kullanılmamıştır.

Baykar 2023 yılında ülkemize vergi ve bağış yoluyla toplamda 12.2 milyar TL doğrudan katkı sağlamıştır. Binlerce personel istihdam etmekte ve genç mühendis adaylarının yetişmeleri için programlar yürüten dünyanın sayılı yüksek teknoloji firmalarından biridir. Kurduğumuz tüm vakıflar, kurucuları haricinde kimseden yardım, bağış veya hibe kabul etmez. Bu bizim temel prensibimiz hatta kırmızı çizgimizdir. Bu vakıfları ülkemize, gençlerimize katkı sağlayabilmek için kuruyoruz.”



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal