Dünyada iPhone neden çok tercih ediliyor?

ABD’de yeni bir anket düzenlendi. Yapılan bu anket sonucuna göre gençler diğer telefonlara nazaran daha çok iPhone tercih ediyor. Diğer bir çarpıcı nokta ise Amerika Adalet Bakanlığı, maddi durumu olmayan gençlerin arkadaş zorbalığına maruz kaldığını açıkladı.

11.04.2024-17:51 - (Son Güncelleme: 11.04.2024-17:51) Dünyada iPhone neden çok tercih ediliyor?

Piyasadaki algıları kendi avantajına çeviren Apple gün geçtikçe büyüyor. Rekabeti ortadan kaldıran bu durum Amerika Birleşik Devletleri’ni (ABD) harekete geçirmeye yönlendirdi. Ayrıca gençler iPhone’nin fiyatları da göz ardı ettiği öğrenildi.

Amerikan gençler iPhone tercih ediyor!

Amerika’da yapılan geniş kapsamlı bir anket çalışmasına göre, gençler diğer akıllı telefonlara oranla iPhone kullanmayı tercih ediyor. Buna göre, Amerikan gençlerinin tam yüzde 85’i bir iPhone sahibi ve gelecekte de bu telefonun yeni bir modelini edinmeyi hedefliyor. Yapılan çalışma sonucuna göre Amerika gibi alım gücü yüksek bir ülkede böyle bir sonucun alınmasının, uzun dönemde Apple hisselerine de oldukça pozitif yansıması bekleniyor.

Dünyada iPhone neden çok tercih ediliyor?

İPhone tercih etmede akran dayatması!

2023 yılında yapılan ankette göre gençlerin tercihi iPhone’dan yana dolayısıyla iPhone’un önümüzdeki dönemde de sektördeki hakimiyetini sürdüreceğine benziyor. Ancak Amerika Adalet Bakanlığı konuyu oldukça farklı bir yerden ele aldı. Bakanlığa göre, ailesi iPhone satın alacak maddi yeterliliği olmayan gençler adeta arkadaşları tarafından dışlanıyor ve sosyal anlamda bir zorbalığa uğruyor. Bu baskının genç nesilleri bu telefonu kullanmaya zorladığı konuşulurken, bu nedenle Apple’ın bir soruşturmaya maruz kalabileceği bile iddia ediliyor.

Akıllı saatler neden tercih ediliyor?

Dünyada iPhone neden çok tercih ediliyor?

Teknolojinin tüm avantajlarının kullanıldığı izlenimi veren Apple Watch’lerde de son dönemde büyük ilgi gösterdiği, gençlerin yüzde 34’lük bir kısmın da cihaza sahip olduğu belirlendi. Genç neslin yüzde 13’ü ise ileride bir Apple Watch satın almayı düşünüyor. Bunun sebebinin de, Apple ürünlerinin gençler arasındaki iyi imajı olduğu düşünülmekte. 


Züleyha Koyunoğlu
zuleyhakoyunoglu@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal