Ali Yerlikaya paylaştı: Çember-17 operasyonlarında 2 bin 756 kişi yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen Çember-17 operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan toplam 2 bin 756 kişinin yakalandığını duyurdu. Operasyonlar, 4 gün boyunca ülke genelinde il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın katılımıyla gerçekleştirildi.

13.04.2024-10:33 - (Son Güncelleme: 13.04.2024-11:55) Ali Yerlikaya paylaştı: Çember-17 operasyonlarında 2 bin 756 kişi yakalandı!

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 81 ilde gerçekleştirilen Çember-17 operasyonlarında çeşitli suçlardan aranan toplam 2 bin 756 kişinin yakalandığını açıkladı. Operasyonlar, ülke genelinde 4 gün boyunca il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın katılımıyla organize edildi.

Operasyonların amacı, suç oranlarını azaltmak ve toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak olarak belirlendi. Gerçekleştirilen yol aramaları, ev ve iş yeri baskınları ile kimlik kontrolleri sonucunda, arama kaydı olan 2 bin 756 firari kişi yakalandı. Operasyonlar kapsamında gerçekleştirilen yol aramaları, ev ve iş yerleri baskınları ile kimlik kontrolleri sonucunda arama kaydı olan binlerce kişiye ulaşıldı. Yakalanan 2 bin 756 kişinin profiline bakıldığında, çeşitli suçlardan arandığı belirlendi. 

Yakalanan kişilerin arandıkları sürelere göre dağılımı şu şekildedir:

- 2 bin 736 kişi 5 yıla kadar arandı.

- 14 kişi 5 ile 10 yıl arası arandı.

- 6 kişi ise 10 yılı aşkın süredir aranıyordu.


Suç dağılımı ortaya çıktı

Operasyonlarda yakalananların suç dağılımına göre incelendiğinde; 456 kişi hırsızlık, 398 kişi narkotik, 316 kişi kaçakçılık ve organize suçlar, 228 kişi dolandırıcılık, 96 kişi yağma, 75 kişi cinsel suçlar, 30 kişi cinayet, 19 kişi terör ve 1138 kişi diğer suçlar kapsamında arandığı tespit edildi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "81 ilde, 4 gün süren yoğun operasyonlar sonucunda aranan 2 bin 756 kişi yakalandı. Emniyet ve jandarma ekiplerimizle gece gündüz demeden vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Operasyonlar, ülkenin huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla sık sık gerçekleştirilmeye devam ederken, bu tür operasyonların toplumda suç oranlarını azaltmaya yönelik olumlu etkileri olduğu belirtilirken Yerlikaya, şu açıklamada bulundu:

"Firari suçlularla mücadelemiz bayram tatilinde de devam ediyor. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki firari suçluların sokaklarımızda gezmelerine asla izin vermeyeceğiz. Ailelerimizin huzurunu kaçırmalarına müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Operasyonları yöneten valilerimizi, kaymakamlarımızı, il jandarma komutanlarımızı, il emniyet müdürlerimizi, sahil güvenliğimizi ve operasyonlara katılan polislerimizi, jandarmalarımızı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle."


Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal