Antalya Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Ülkemizin tatil cennetlerinden biri olan Antalya, sadece tatil yöreleri ile değil şehir hayatının içine sığdırdıkları ile güzel ve görülesi bir şehir.

22.06.2020-13:05 - (Son Güncelleme: 22.06.2020-13:03) Antalya Hafta Sonu Gidilecek Yerler

Antalya’da yaşayan ve her daim bu güzelliklerin içinde yaşıyor olun ya da şehir dışından gelmiş fakat Antalya’yı gezip görmek isteyen biri olun fark etmeksizin gidilecek birçok yeri var. Eğer çalışan veya şehri görmeye geldiyseniz sizin için hazırladığımız Antalya’da hafta sonu gidilecek yerler listemiz gezi rotası oluşturmanıza yardımcı olacaktır. Yüzyıllar boyu birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Antalya bu büyük kültürel varlığı zamanımıza taşımış ve korumaya devam eden önemli şehirlerden biri. İçerisinde antik kenti ve doğal güzellikleri ile Antalya bu konuda muazzam bir zenginliğe sahip. Antalya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında;

Olympos Antik Kenti

Olympos Antik Kenti, Kumluca’dadır ve zamanının önemli liman kentlerinden biriydi. Kentin girişine yemyeşil bir orman ve pansiyonları geçerek ulaşabilirsiniz isterseniz hafta sonunda buradaki pansiyonlarda konaklayabilir ya da çadır kampı yapabilirsiniz. Kente girdiğiniz zaman bir nehrin Olympos Antik Kenti’ni ikiye böldüğünü ve devamında o nehrin denize döküldüğünü görürsünüz. Eski pazar alanının ve evlerin kalıntıları ormanın yeşillikleri arasına gizlenmiş bir şekilde yüzyıllardır gelen ziyaretçilerini karşılayan antik kentin nehrin kıyısındaysa Roma onarımı yapılmış küçük bir tiyatro yer alıyor. Yüzyıllar öncesinde büyük bir öneme sahip olan Olympos Antik Kenti hala aynı değerini koruyor. Eğer doğa ve tarihin içinde huzur bulmak istiyorsanız Olympos, Antalya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında başı çekiyor.

Side

Antalya’nın Manavgat’a bağlı beldesi olan Side, altın rengi plajları, berrak denizi ile tatilinizi renklendirebileceğiniz ve gidilmesi görülmesi gereken güzellikleri olan bir yer. Sadece oteller ve denizi tatili değil kültür gezisi de yapabileceğini Side, antik bir kente de sahip. Side Antik Kenti de Olympos gibi bulunduğu zamanın önemli liman kentlerinden biri olan bu şehrin milattan önce 7. yüzyılda kurulduğu tahmin ediliyor. Side; Lidyalılardan Perslere, Yunanlardan Roma ve Bizans’a kadar birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış güçlü bir geçmişe sahip. Beldenin kıyı kesiminde yer alan kentte tarihi kapı, agora, agora hamamı, antik tiyatro ve Apollon Tapınağı ve büyük Side Antik Tiyatrosu yer alıyor. Tarihi anlamda oldukça güçlü olan antik kent Antalya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında ziyaret ettiğiniz zaman geçmişten günümüze yolculuk yapmanızı sağlayacak modern bir çevreye de sahip.

Alanya

Alanya da Antalya’nın en büyük ilçeleri arasında yer alıyor. Herkesin bildiği Antalya’nın, deniz, kum, güneş üçlüsünün güzelliğinin yanı sıra Antalya’da hafta sonu gidilecek yerler arasında Alanya, tarihi mekanları ile de oldukça zengin bir ilçe. Kalesi, Kleopatra Plajı, Dim Mağarası, Sapadere Kanyonu, Alara Han, Syedra Antik Kenti gibi tarihi öneme sahip birçok yer barındırıyor içerisinde.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal