Antalya fırtınası definecilere yaradı: Sahile akın etti

Geçtiğimiz günlerde Antalya’da şiddetli yağış ve fırtına etkili olmuş, günlük hayatı olumsuz etkilemişti. Yağış ve fırtına etkisini yitirince taşan derelerin taşıdığı alüvyonlar dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ni kahverengine boyadı. Vatandaşlar son durumu görmek için sahile gelirken defineciler bölgeye akın etti. Ellerinde detektörlerle değerli ziynet eşyaları ve bozuk para aradı. Bir kişi “ Gümüş ve altın çıkıyor.” dedi.

13.01.2023-17:08 - (Son Güncelleme: 13.01.2023-17:37) Antalya fırtınası definecilere yaradı: Sahile akın etti

4 gündür devam eden fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sürücüler ve yaylara zor anlar yaşattı. Rüzgarın da kesilmesiyle birlikte günlerdir evlerinde olan Antalyalıların dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne geldi. Vatandaşlar hem dev dalgaların görselliğini izledi hem de o anları fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi. Kumsala inmeyenler ise sahilde bandında yürüyüş yaptı.

Bazı vatandaşlar ise detektörlerle insanların düşürdüğü ziynet eşyalarını aradı.

25 yıldır dedektörle sahilde altın aradığını söyleyen Ali Özyurt, “ Altın arıyorum bozuk para topluyorum. Gümüş ve altın çıkıyor. Bugün şansım az ama dün iyiydi. Bu işi 20 yıldır yapıyorum. Yağmurda zor oluyor ama ekmek kapısı, şansımızı arıyoruz. Düşürülenleri bulmaya çalışıyoruz. Yoksa dalga gide gele aşındırarak bunları kaybediyor. Biz değerlendiriyoruz” dedi.

Sahilde sörf yaptılar

Şiddetli yağışın ardından taşan Boğaçayı’nın getirdiği alüvyonlu sular ise sahil bandını kahverengiye bürüdü. Çayın taşıdığı odun parçalarını ise bazı vatandaşların topladığı görüldü.

Öte yandan bu kötü hava şartlarını eğlenceye çevirenlerde oldu. Sörfçüler fırtınayı fırsat bilerek dev dalgalara meydan okurcasına sörf yaptılar.

Vatandaşlar sahile akın etti


Ömer Faruk Ekinci
ekomerfaruk@gmail.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal