Ankara'da Çalınan Araç Suriye Sınırında Bulundu!

Ankara'da 2013’ çalınan araç, 8 yılın ardından içerisinde 9 mülteci ve 7 bin 500 paket kaçak sigara ile birlikte, Suriye sınırında yakalandı.  Jandarmanın başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen çalıntı araca, sahte bir askeri plaka takılmış.

08.10.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 20.12.2021-13:25) Ankara'da Çalınan Araç Suriye Sınırında Bulundu!

Paylaşılan bilgiye göre, 1’inci Hudut Alayı Öncüpınar Piyade Hudut Bölük Komutanlığı ekipleri tarafından, sınır hattı yolunda sahte askeri plaka takılmış bir aracın tespit edilmesi üzerine harekete geçildi. Yapılan başarılı operasyonla ele geçirilen aracın içinden 9 mülteci ve 7 bin 500 paket kaçak sigara çıktı. 

ELE GEÇİRİLEN ARAÇ ARAÇ 2013 YILINDA ANKARA’DA ÇALINMIŞTI

Ele geçirilen aracın, sazlık su kanalına düştüğü ve araçta kaçak sigara bulunduğu yönündeki ihbarlar üzerine olay yerine giden Kilis İl Jandarma Komutanlığı ekipleri ihbar edilen ve daha sonra çalıntı olduğu anlaşılan aracı kıskıvrak yakaladı. 

Jandarma ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucunda, ihbar edilen aracın Suriye tarafından sınırı geçip geldiği ve hudut hat yoluna girdiği anlaşıldı. Öncüpınar Hudut Bölük Komutanlığı personeli tarafından fark edilen sürücününi, direksiyon hakimiyetini kaybederek hat yolunun yanında bulunan su kanalına düştü.

SAHTE BİR ASKERİ PLAKA TAKILAN ARACIN İÇİNDEN 9 MÜLTECİ İLE 7 BİN 500 PAKET KAÇAK SİGARA ÇIKTI

Jandarma ekiplerininn, araçta ve çevresinde yaptığı kontrollerden sonra, 7 yetişkin ve 2 çocuk olmak üzere toplam 9 Suriye uyruklu göçmen olay yerinde yakalandı. Aracın arka kasasında ise çeşitli markalarda toplam 7 bin 500 paket kaçak sigara ele bulundu.  

Jandarma ekiplerinin, araç ile ilgili yaptıkları araştırma sonucunda aracın 2013 yılında Ankara’da çalındığı ve o tarihten beri çalıntı kaydının bulunduğu tespit edildi. Çalıntı araca  takılan sahte askeri plaka dikkat çekti.

Olaya ilişkin soruşturma Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülüyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal