Ananas Nasıl Seçilir?

Egzotik meyvelerden biri olan ananası seçerken dikkat etmeniz gereken birkaç püf nokta bulunmaktadır. Olgun ve tatlı bir ananas almak istiyorsanız bu püf noktalara kulak vermelisiniz. Peki, ananasın olgun olup olmadığını nasıl anlaşılır? Ananas nasıl seçilir? Ananası seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

12.06.2020-18:04 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-17:46) Ananas Nasıl Seçilir?

Sizin için anasın olgun olup olmadığını anlamanıza yardımcı olan püf noktaları bir araya getirdik.  İşte ananası seçerken dikkat etmeniz gerekenler…

KOKLAYIN

Olgun bir ananas seçmekte zorlanıyorsanız ilk yapmanız gereken şey ananası ters çevirip sap kısmını koklamaktır. Eğer buradan tatlı bir koku alıyorsanız muhtemelen ananas olgunlaşmış demektir. Eğer ananas fazla olgunlaşmış ise kokusu alkole veya sirkeye benzer. Bu ananasları sakın satın almayın

TEK ELİNİZLE SIKIN

Ananası tek elinizle sıktığınız zaman yumuşaklık hissediyorsanız bu olgunlaştığı anlamına gelmektedir.

AĞIRLIĞINI KONTROL EDİN

Elinize aldığınız ananas ağırsa bu ekstra sulu olduğu anlamına gelmektedir. Sulu olması da daha olgun ve tatlı olduğuna işaret eder.

YAPRAKLARI KOLAY KOPUYORSA

Ananasın tepesinden kolayca yaprak kopartabiliyorsanız, bu olgun olduğunu gösterir. Ancak unutmayın ki çok fazla yaprak kopuyorsa bu da çürük olduğuna işaret eder.

RENGİNİ KONTROL EDİN

Ananasa tatlılık oranı veren unsur sap kısmıdır ve rengi bu noktadan değişmeye başlar. Dış görüntüsü genel olarak altın sarısı rengindedir ama rengi yeşile çalmışsa bu ham olduğunu gösterir.

Aynı zamanda meyvenin yaprakları yeşil olan ananasları tercih etmelisiniz.

ŞEKLİNİ KONTROL EDİN

Seçeceğiniz ananasların yuvarlık hatlı olmasına dikkat etmelisiniz. Ananasın geometrik desenlerinin düzgün olduğundan emin olun. Buruşuk, kırmızı-kahverengi, kabuğunda çatlak, sızıntı veya küf olan ananaslardan uzak durmalısınız. Özellikle yaprakları kahverengi ve solmuşsa bu da çürük olduğuna işaret eder.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal