Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Ev dekorasyonunuzu değiştirmek mi istiyorsunuz? İşe duvarınızı boyayarak başlayabilirsiniz! Duvarlarını nötr renklere boyatmayı düşünenler için ipuçlarını haberimizde bir araya getirdik. İşte detaylar…

23.03.2020-16:53 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-16:22) Duvar Boyası Rengi Nasıl Seçilir?

Uzmanlara göre, her odanın canlı bir renkte olmasına gerek yok! Bazen odaya siyah bir obje yerleştirmek başka hiçbir renk ile sağlanamayacak bir derinlik ve statü katabilir. Nötr renkler kendi başlarına da çarpıcı olabilir. Evinizde farklı bir hava oluşturmak için nötr bir renk şemasını farklı biçimlerde kullanmak, örneğin tek bir rengin değişken tonlarını uygulamak en çarpıcı ve zarif dekoratif etkilerden birini oluşturur.

BÜYÜK ODALARA SICAKLIK

Koyu nötrler bol miktarda ışık alan özellikle de güney cepheli büyük odalar için mükemmel bir tercihtir. Geniş bir yatak odasında kullanacağınız altın toprak rengi duvarlar, görkemli ve zarif görünürken sıcak ve rahatlatıcı bir atmosfer oluşmasını sağlar. Yine geniş bir oturma odasında zarif bir görünüm kazandırmak için koyu nötr renkteki bir duvar ile tüm çerçeveler üzerindeki canlı beyaz arasında bir kontrast oluşturulabilir.

KÜÇÜK OLAN GÜZELDİR

Küçük bir odaya sahipseniz, daha geniş gözükmesiz için açık bir renge boyamak cazip gelecektir. Fakat renk seçiminde odanın kullanım amacı da önemli. Oda genel olarak akşamları dinlenmek için kullanılıyorsa, koyu nötr bir renge boyamak ve yumuşak bir ışıklandırma eklemek rahatlatıcı bir ortam oluşturmanıza yardımcı olur.

Küçük bir odayı koyu nötr bir renk ile dekore ederken geniş görünmesini sağlamak için kornişler ve süpürgelikler gibi tüm çerçeveleri duvarlarla aynı renge boyayabilirsiniz. Böylece kontrast oluşmaz ve mekân kesintisiz bir bütün olarak görünür.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal