23.04.2019-10:58 (Son Güncelleme:23.04.2019-10:50)

YSK, İstanbul ile İlgili Ara Kararını Bugün Açıklayabilir

YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin mesaisi bugün de devam edecek. Kurulun bugün bir ara karar verme ihtimali var.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi ile alakalı YSK'nın olağan itiraz süreci sona erer ermez, AK Parti ve MHP, özellikle İstanbul için olağanüstü itiraz sürecinde dilekçelerini YSK'ya vermişti. AK Parti, itiraz dilekçesinde oy sayım ve döküm cetvellerinin mühürsüz olduğunu, oy kaydırmaları olduğunu, kayıp oy pusulalarının olduğunu, kısıtlı seçmenlerin oy verdiğini, sandık kurullarının oluşumunda usulsüzlük yapıldığını öne sürmüştü.

TOPLANTININ SAAT 11:00 GİBİ BAŞLAMASI BEKLENİYOR

AK Parti, İstanbul'da seçimin iptali aşamasında Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamudan atılan seçmenlerin olduğu listeyi içerir ek dilekçeyi de YSK'ya sunmuştu. YSK Başkanı Sadi Güven başkanlığında kurul üyeleri dün İstanbul için olağanüstü itiraz dilekçelerini dünkü toplantıda gündeme aldı. AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel iddialar ile alakalı kurula sunum yaptı ve toplantı bitti. YSK, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Büyükçekmece seçimlerinin iptali ile alakalı talebi bugün görüşmeye devam edecek. Toplantının saat 11.00 itibarıyla başlamasını tahmin ediliyor.

AK Parti'nin Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi Recep Özel dün YSK önünde bekleyen basın mensuplarına, kurulun bir ara karar verme sürecine girdiğini söylemişti. YSK eğer bir ara karar verirse, AK Parti ve MHP'nin itirazları ile alakalı bilgi ve belgelerin kaynaklarını ilçe seçim kurullarından, gerekirse savcılıktan veya ilgili diğer kurumlardan talep edebilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşaı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr