16.10.2020-10:09 (Son Güncelleme:16.10.2020-10:08)

VGM Üniversite Burs Başvuruları Nasıl Yapılır?

Vakıflar Genel Müdürlüğü üniversite öğrencilerine bu yıl da burs vereceğini açıkladı. Milyonlarca üniversite öğrencisi haberi almanın ardından VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? konusunu araştırmaya başladı. İşte, VGM üniversite burs başvuruları ile ilgili detaylar...

Milyonlarca üniversite öğrencisi Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden yapılan burs açıklamasının ardından rahat bir nefes aldı. Ortaöğretim burs başvuru işlemlerinin tamamlanmasının ardından yükseköğretim burs başvuruları başladı. Peki, VGM üniversite burs başvurusu nasıl yapılır? detaylar haberimizde...

VGM ÜNİVERSİTE BURS BAŞVURU NASIL UYAPILIR?

VGM üniversite burs için başvurular 15 Ekim 2020 tarihinde başladı. Başvuruda bulunmak isteyen adaylar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi www.vgm.gov.tr üzerinden 30 Ekim 2020 tarihine kadar form doldurma işlemlerini tamamlamalı. Adaylar formlara kimlik bilgileri eksiksiz olarak eklemeli.

VGM'den burs almak isteyen adayların doldurduğu formda kişilerin T.C kimlik numarası, doğum tarihi, anne baba adı ve kimlik seri no gibi bilgilerin yer alması gerekiyor.

VGM BURS BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Vakıflar Genel Müdürlüğü Yükseköğrenim Burs Yönetmeliğinin “Burs Verilmeyecek Öğrenciler” başlıklı 5. Maddesinin (1) fıkrasına göre;

a) Sürekli bir işte çalışarak en az asgari ücret düzeyinde ücret alan veya gelire sahip öğrencilere,

b) Yabancı uyruklu öğrencilere,

c) Polis Akademisi ile askeri okul öğrencilerine,

ç) Ek süre öğrenim gören öğrencilere,

d) Yüksek lisans ve doktora öğrencilerine,

e) Kamu kurumlarından karşılıksız eğitim yardımı ve burs alan öğrencilere,

f) Genel Müdürlükten muhtaç aylığı alan öğrencilere,

g) Bir önceki eğitim yılında Genel Müdürlük bursundan yararlanmaktayken başarısız olma nedeniyle bursu kesilen öğrencilere yükseköğrenim bursu verilmez.

Ancak aynı maddenin (2) fıkrasına göre;

Genel Müdürlüğün bağlı olduğu Bakanın onayı ile Türkiye’ye eğitim için gelmiş yabancı uyruklu öğrencilere Genel Müdürlükçe belirlenecek burs kontenjanının ’u kadar kontenjan ayrılarak burs verilebilir.

VGM BURSU NE KADAR?

2020-2021'de ortaöğrenim öğrencilerine aylık 75,00 TL, yükseköğrenim öğrencilerine aylık 300,00 TL, Türkiye’de okuyan yabancı öğrencilere 600,00 TL burs verilmesi planlanıyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr