28.04.2024-10:02 (Son Güncelleme:28.04.2024-10:02)

İsrail, Refah için şart koştu: ‘Anlaşma sağlanırsa saldırmayacağız’

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Hamas ile devam eden esir takası anlaşmasının olumlu sonuçlanması durumunda Refah’a yapılması planlanan saldırıdan vazgeçeceklerini duyurdu.

İsrail televizyonuna açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz’ın gündeminde Hamas ile devam eden esir takası anlaşması görüşmeleri vardı. Katz, anlaşmanın olumlu olarak sonuçlanması durumunda Refah’a saldırmayacaklarını dile getirdi.

‘Anlaşma sağlanırsa saldırmayacağız’

Bakan Katz, Refah'a operasyonların askıya alınacağını belirtti ve Hamas ile esir takası anlaşmasının gerçekleşmesi durumunda. Ülkedeki ana muhalefet lideri Yair Lapid de aynı görüşte olduğunu dile getirdi, Gazze'ye saldırılar yerine esir takasının öncelikli olması gerektiğini ifade etti.

Bugün, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, ellerindeki 2 İsrailli için hükümete çağrıda bulunduğu bir video yayınladı, esir takası anlaşması için.


Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından paylaşılan videoda, İsrail ordusunun saldırıları altında yaşadıkları zor koşullara dikkat çeken esirler, en kısa sürede esir takası anlaşması yapılmasını talep etmişti. Gazze'deki İsrailli esirlerin aileleri, bu talebi destekleyerek, platformları aracılığıyla seslerini duyurmaya çalıştı. Platform yetkilileri, esirlerin ailelerinden gelen onayın ardından videoyu paylaşarak, hükümete "Bağımsızlık Günü"ne kadar hayatta kalan esirleri serbest bırakma ve diğerleri için cenaze töreni düzenleme çağrısında bulundu.

kursat@haber365.com.tr