15.03.2021-08:51 (Son Güncelleme:15.03.2021-08:51)

Suudi Arabistan Türkiye'nin İHA ve SİHA'larına Talip

ABD'nin Yemen için yürüttüğü silah ambargosunun ardından Suudi Arabistan idaresi, yönünü Türk SİHA ile İHA'larına çevirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde yerli ve milli silahlarla Türk Savunma Sanayii güçlendi.

Dünya çapında ses getiren SİHA ile İHA'ların ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) askeri envanterine yeni silahlar ekleme çalışmalarını sürdürüyor.

Bilhassa İHA ile SİHA'larla gerçekleştirilen askeri operasyonların peşinden oldukça konuşulan Türkiye, silah üretiminde ilgi çeken ülkeler arasında yer aldı.

SUUDİ ARABİSTAN TALİP!

Son zamanlarda Suudi Arabistan ile Türkiye tarafından yapılan açıklamalarda 2 ülkenin münasebetlerinde yeni bir döneme geçildi.

Suud basını da, Riyad’ın Türkiye’den silahlı ile silahsız insansız hava araçları talep ettiği ve Katar’da 2 ülke kurulları arasında bu doğrultuda bir müzakere yapıldığını yazdı.

Ülke basını, ABD’nin Suudi Arabistan’a temin ettiği silahların Libya, Yemen benzeri 3. ülkelerde kullanılmasına yasak getirildiğini ve bu halin Riyad için ciddi bir problem olduğunu belirtti.

Suudi Arabistan'ın da bu hususta Körfez'de Katar ile iyi münasebetler kurmaya başlamasının akabinde Türkiye için Katar'dan silah satışları için kontrol yapmasını talep eti.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr