14.05.2022-17:04 (Son Güncelleme:14.05.2022-17:12)

SGK SSK ve Bağkur'lu vatandaşlar için önemli duyuru! Sigorta girişi o tarihten önce olanlar 8 yıl erken emekli olacak!

SGK, SSK ve Bağkur’lu vatandaşlar için önemli bir duyuru yapıldı. Buna göre sigorta girişi o tarihten önce olanlar 8 yıl erken emekli olacak. Konunun tüm detaylarını ve fazlasını haberimizde bulabilirsiniz.

Erken emeklilik konusu sigortalı olarak çalışan milyonlarca insanın hayallerini süslemeye devam ediyor. Emekli olmak için bir günü bile oldukça değerli sayan vatandaşlar, erken emekli olabilmek için gereken koşulları merak ediyor ve bu konuda arama motorları üzerinden araştırmalarına devam ediyor.

Sigorta girişi o tarihten önce olanlar 8 yıl erken emekli olacak

Erken emekli olmak isteyenler genellikle farklı kurumlardaki hizmetlerin tek çatı altında toplama işlemine başvuruyor. Bu işlem sayesinde farklı kurumlardaki işlemler bir araya getirilerek prim günü sayıları daha kolay bir şekilde doldurulabiliyor. Bunun dışında doğum ve askerlik borçlanması yöntemleri de erken emeklilik konusunda kullanılabiliyor.

Hizmet birleştirme işlemleri çalışanlar için en faydalı erken emeklilik yöntemlerinden birisidir. Bu yöntem kişinin sadece erken emekli olmasını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda emekli olduğunda emekli maaşını daha yüksek alma şansını da vadediyor.

Hizmet birleştirme işleminden yararlanmak isteyen vatandaşların kendilerine en yakın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) binasına müracaat etmesi yeterlidir. SGK, erken emeklilik konusunda kişinin son 3 yılda çalıştığı kuruma özellikle dikkat ediyor. Emeklilik öncesinde çalışılan kurum emeklilik tarihini ve emekli olunduktan sonra alınacak olan emekli maaşını doğrudan etkiliyor. Bu nedenle emeklilik öncesinde çalışılacak olan son kurumun dikkatli seçilmesi gerekiyor.


Sigorta kurumları arasında en iyi imkanlara sahip olan kurum olarak görülen Emekli Sandığı, kendisine bağlı olarak iş hayatını sürdüren ve emekli olan kişilere yüksek emekli maaşı avantajı sağlıyor. Fakat gerekli sigorta primlerinin eksiksiz ödenmesi ve yıl şartının doldurulması gerekiyor.

SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’ndan alınacak emekli maaşı şu şekilde hesaplanıyor:

SSK

T.C. kimlik numarası

SSK Sicil numarası

Baba adı

Nüfusa kayıtlı il

Doğum tarihi

Bağkur

T.C. kimlik numarası

Kurum adı

Güvenlik kodu

Emekli Sandığı

Doğum tarihi

T.C. kimlik numarası

Emeklilik tarihi ise kişinin yatırdığı sigorta primine, yaşına ve sigorta giriş tarihine göre belirleniyor. E-Devlet sistemi üzerinden öğrenilebilen emeklilik tarihi iş yetisini kaybetme gibi durumlarda farklı olarak belirleniyor. 

tarikbuldk@gmail.com