02.05.2024-09:17 (Son Güncelleme:02.05.2024-17:37)

Güvenlik güçlerinden şafak vakti baskın: Çok sayıda kişi gözaltına alındı

Jandarma ekipleri tarafından Bursa başta olmak üzere 8 ilde düzenlenen ‘Mahzen-36’ operasyonları kapsamında elebaşılığını Semed Ötünç’ün yaptığı organize suç örgütü çökertildi ve çok sayıda kişi gözaltına alındı. İşte detaylar…

Bursa Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde düzenlenen ve 8 ili kapsayan ‘Mahzen-36’ operasyonları hakkında açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonlar ile elebaşılığını Semed Ötünç’ün yaptığı organize suç örgütü çökertildiğini bildirdi.

Güvenlik güçlerinden şafak vakti baskın

Haber7’de yer alan habere göre; Operasyonlar kapsamında; uyuşturucu ticareti, cinsel istismar, insan ticareti gibi suçları işleyen organize suç örgütü üyelerinin mağdurları hileyle kandırıp, şiddet uygulayarak bağımlı hale getirdikleri, ardından zorla hırsızlık, uyuşturucu satıcılığı ve fuhuş gibi suçlara sürükledikleri belirlendi.


Operasyonlarda elebaşının da aralarında bulunduğu organize suç örgütü üyesi 42 şüpheli gözaltına alındı. Gerçekleştirilen operasyonlarda; 6 ruhsatsız tabanca, 5 av tüfeği, çeşitli miktarlarda uyuşturucu madde ve birçok dijital materyal ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya paylaşımında şunları söyledi:

"Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; hangi büyüklükte olursa olsun organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim edeceğiz. Şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek. Yenişehir Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

kursat@haber365.com.tr