02.03.2021-12:25 (Son Güncelleme:02.03.2021-12:25)

Okullar Ne Zaman Açılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından okullarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bununla birlikte milyonlarca öğrenci ve veli okulların ne zaman açılacağını araştırmaya başladı. Peki okullar ne zaman açılacak? Okullarda yüz yüze eğitime ne zaman geçilecek?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, okullarla ilgili yaptığı açıklamada:

'Düşük ve orta riskli illerde ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde eğitim-öğretime başlanacak. Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde genel uygulamanın dışında sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.' dedi. Bunun ardından okulların ne zaman açılacağı ve yüz yüze eğitimle ile ilgili detaylar merak konusu oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise:

''2 Mart Salı günü itibarıyla tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8 ve 12. sınıflarda ülke genelinde yüz yüze eğitime başlanacak.'' denildi. Düşük ve orta riskli olarak belirlenen illerde 5,6,7. sınıflar haftanın 2 günü yüz yüze, 3 günü ise uzaktan eğitim alacak.

ORTAOKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla birlikte okul öncesi eğitim kurumlarının ve ilkokulların ne zaman açılacağı cevap bulurken öğrenciler ortaokulların açılış tarihini de merak etmeye başladı. Peki ortaokullar ne zaman açılacak? Ortaokullarda yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan:

'Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8. ve 12. sınıflarda eğitim-öğretime açılacaktır.' dedi. Bununla birlikte Düşük ve orta riskli illerde ortaokullarla birlikle liselerde de kademeli eğitim sürecine geçildi.

Ancak yüksek ve çok yüksek riskli illerde sadece liselerde sınavlar yapılacak. Düşük riskli iller, Uşak, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari, Siirt, Batman, Diyarbakır, Bitlis, Van, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır olarak belirlendi.

Orta riskli iller ise; Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Adana, Hatay, Gaziantep, Kahramanmaraş, Malatya, Sivas, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars şehirleri oldu.

Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitim planı şu şekilde olacak;

İlkokullarda azaltılmış sınıflarda haftanın 2 günü,

Ortaokulların 5, 6, 7. sınıflarında azaltılmış öğrenci sayısıyla birlikte haftanın 2 günü,

Ortaokulların 8. sınıflarında azaltılmış öğrenci sayısıyla birlikte haftada 12-22 saat,

Lise 9, 10, 11. sınıflarında azaltılmış öğrenci sayısıyla birlikte haftanın iki günü,

Lise 12. sınıflarında azaltılmış öğrenci sayısıyla birlikte haftalık 16-24 saat yüz yüze eğitime başlanacak.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr