19.05.2022-13:25 (Son Güncelleme:19.05.2022-13:25)

Öğretmenlerin özel ders vermeleri yasak mı? Atanmış öğretmenin, özel ders vermesi yasak mı? Atanmış öğretmen özel ders verirse, ne ceza alır?

Kadrolu ya da sözleşmeli olarak görev alan öğretmenlerin özel ders vermelerinin yasak olup olmadığı merak edilmektedir. Ülkemizde pek çok öğretmen bulunmaktadır. MEB’e bağlı olarak çalışan öğretmenlerin özel ders vermelerinin yasak olduğu söylenmektedir. Peki, Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerin özel ders vermesi yasak mı? Öğretmenler özel ders verebilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde çalışan öğretmenlerin özel ders vermeleri konusu sık sık gündeme gelmektedir. Kadrolu ya da sözleşmeli olarak MEB bünyesinde çalışan öğretmenler özel ders verebilir mi? sorusu akıllara takılmaktadır. Peki, Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerin özel ders vermesi yasak mı? Öğretmenler özel ders verebilir mi? İşte merak edilen soruların yanıtları…

Kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenlerin özel ders vermesi yasak mı?

Ataması yapılmış olan öğretmenlerin özel ders vermeleri yasaktır. Devlete bağlı olarak çalışan kişiler devlet memurluğu görevi dışında başka bir görevde bulunamazlar. Yaptıkları tespit edildiği takdirde ceza alırlar.


Fakat öğretmenlerin özel ders vermeleri katolog suçlardan olmadığı için tespiti de zordur. Yani özel ders veren bir öğretmen şikayet etmediği sürece tespit edilememektedir. Bu nedenle pek çok öğretmende özel ders vermek gibi ek işler yapmaktadır. Ancak bu durum doğru değildir ve tespit edildiği durumda cezası vardır. 

hilalnas@haber365.com.tr