20.08.2020-17:26 (Son Güncelleme:13.12.2021-16:40)

Nijerya'daki Canlı Hayvan Pazarı Pes Dedirtti

Nijerya'daki bir canlı hayvan pazarında çekilen görüntüler tüm dünyada tepkiye neden oldu. Kaygı aynı; Wuhan'dan dünyaya yayılan Covid-19'a rağmen insanoğlunun hala akıllanmaması!

Çin'in Wuhan eyaletindeki bir hayvan pazarından çıktığı iddia edilen Covid-19 virüsünün dünyada yarattığı yıkıma rağmen insanoğlu akıllanmıyor. Çin, kendi canlı hayvan pazarında sıkı önlemler alırken, Nijerya'dan dünyaya yayılan görüntüler korkuttu.

Epe Balık Pazarı'nın yeni koronavirüsün yayılmasını engellemek için kapatılmasından sadece birkaç ay sonra, Nijerya'nın güneyindeki Lagos eyaletindeki satıcılar yeniden hayvan ticareti yapmaya başladı.

Bir satıcı, nesli tükenmekte olan bir kemirgenin derisini palayla yüzerken basına poz vermekten geri durmadı. Uzmanlar, Nijerya'da yaklaşık 1000 kişiyi öldüren COVID-19'un muhtemelen Çin'de benzer bir pazardaki hayvanlardan yayıldığını ısrarla belirtse de Nijeryalılar sadece parayı düşünüyor.

VİRÜS ETTE DEĞİL Kİ!

Reuters'e konuşan Kunle Yusaf isimli satıcı, ''Koronavirüs etin içinde olmadığı için bundan korkmuyoruz. Bu koronavirüs sırasında bile eti yiyoruz ve herhangi bir hastalığımız yok'' dedi.

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) ise pandeminin yaban hayatı korumak için "bir uyanma çağrısı olması gerektiğini" söyledi. Ancak Epe'de patlayan ticaret, dünya çapında virüs tarafından öldürülen yaklaşık 800.000 kişiye rağmen değişmeyen tutumları gözler önüne serdi. Nijerya, Asya'ya yasadışı yabani hayvan ticaretinin merkezi olarak biliniyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr