30.05.2020-17:03 (Son Güncelleme:30.05.2020-16:51)

İsviçre'de Dağıtılan Coronavirüs Yardım Paketi İçin Kuyruk Oluştu

Dünya genelinde coronavirüs salgını milyonlar insanın ekonomisini olumsuz şekilde etkilerken, refah seviyesi yüksek olan İsviçre'de bile yardım paketleri için uzun kuyruklar oluştu.

Çin'in Vuhan kentinden yayılmaya başlayan coronavirüs salgını dünya genelinde 6 milyondan fazla insanı etkiledi. Salgın aynı zamanda ekonomik sorunları da beraberinde getirdi. Zengin fakir ayırt etmeden herkesi etkileyen salgın nedeniyle hükümetler ihtiyaç sahibi vatandaşlarına destekte bulundu. Bu durum refah seviyesi yüksek olan İsviçre'de de aynı şekilde oldu. Sözcü'de yer alan habere göre, Cenevre'de bu ay başında başlatılan ve üçüncüsü dün yapılan gıda paketi dağıtımına ilgi çok büyük oldu.

'Dayanışma Kervanı-Caravane de la Solidaritee' tarafından gerçekleştirilen organizasyonda dağıtım merkezi önünde oluşan uzun kuyruklar dikkatten kaçmadı. Birçok kişi paketler tükenince yardım alamadan geri döndü.

Öte yandan coronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler İsviçre'nin üretimini yüzde 25 oranında düşürdü. İşsizlik oranı yüzde 2,3'ten, yüzde 4'e çıktı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr