07.12.2020-15:33 (Son Güncelleme:07.12.2020-15:31)

İran, ABD Yaptırımları Nedeniyle Koronavirüs Aşısı Geliştiremiyor

Amerika'nın 2018 yılından bu yana İran'a yönelik uyguladığı tek yönlü yaptırım, ülkenin koronavirüs aşısı alamamasına neden gösterildi.

İran Merkez Bankası Başkanı Abdunnasır Himmeti tarafından bizzat yapılan açıklamaya göre İran, Kovid-19 salgının durdurmak için herhangi bir biçimde aşı temin edemedi.

Buna sebep olarak Washington yönetiminin İran'a yönelik yaptırımlarını hedef gösteren Himmeti, aşının DSÖ aracılığıyla satılan alınmasının gerekli görüldüğüne işaret ederek, şunları söyledi:

‘’Koronavirüs aşısının (COVAX) resmi olarak Dünya Sağlık Örgütünün aracılığıyla satın alınması gerekiyor. Bunun için her türlü ödeme ve para transferi yolunu denedik ama ABD hükümetinin insanlık dışı yaptırımları ve bir OFAC (ABD Hazine Bakanlığına bağlı Yabancı Varlıkları Koruma Ofisi) lisansı alma zorunluluğu nedeniyle engellerle karşılaştık.''

Bu doğrultuda Güney Kore ve Uluslararası Para Fonundaki (IMF) girişimlerin de başarısız olduğunu ifade eden İran Merkez Bankası Başkanı, farklı yollara başvuracaklarını dile getirdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr