23.03.2021-14:20 (Son Güncelleme:10.12.2021-10:47)

Hasan Can Kaya Kimdir?

Konuşanlar ile gündeme gelen ünlü komedyen Hasan Can Kaya, RTÜK'ün incelemesine girmişti. Şimdiyse konu TBMM'ye taşındı. Peki, izlenme rekorları kıran Konuşanların sunucusu Hasan Can Kaya aslen nereli? Kaç yaşında?

16 Aralık 1989 yılında dünyaya gelen komedyen Pandemi sürecinde yayınladığı Konuşanlar programı ile seyircileri ekrana kilitlemişti. Kendine ait bir hayran kitlesi bulunan stand-up starının başı bu sefer RTÜK ile derde girdi. Seyirciye ettiği küfürler dolayısıyla kendisi de yayınlandığı platform da kapanmayla yüz yüze.

HASAN CAN KAYA'NIN BAŞI RTÜK İLE DERTTE

Radyo, Televizyon ve Üst Kurulu başkanı Ebubekir Şahin'in yaptığı açıklamaya göre Hasan Can Kaya'nın stand up şovunun yer aldığı Konuşanlar'a inceleme başlatıldı. Açıklama şu şekildedir: "Türk aile yapısına ve ahlakına uygun olmayan diyalogların geçtiği 'Konuşanlar' isimli program için platformu defalarca uyarmamıza rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığını görüyoruz. Üst Kurul toplantısında karara bağlanmak üzere söz konusu programa ilişkin inceleme başlatılmıştır."

Hasan Can Kaya, programının son bölümünde bir seyircisine küfür etmesi yüzünden sosyal medyada gündem olmuş, bu gündem olma meselesi linçe dönüşmüştü. Nihat Genç ile bu konu üzerinde tartışan Hasan Can Kaya, şu an RTÜK'ün incelemesindedir.

KONUŞANLAR MECLİSE TAŞINDI

Küfür konusu yüzünden tartışmalara konu olan Hasan Can Kaya'nın programı Konuşanlar en son RTÜK tarafından denetime tabi tutulmuştu. Şimdi olay daha farklı bir boyuta geçmiş durumda. Konuşanlar programı TBMM'de konu oldu. Mhp Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, "Konuşanlar adlı program çukurdur, vasattır. Sunucusu Hasan Can Kaya seviyesizdir ve Türk toplumunun değerlerinin altına dinamit koyup patlatmaya çalışan anlayışın ekranlara tezahürüdür."

Milletvekili ayrıca Exxen sahibi Acun Ilıcalı'ya da tepki gösterdi: "Konuğun sunucuya, sunucunun konuğa küfretmesiyle gelinen seviyeyi ve bu durumun ifade özgürlüğüyle savunulmasını Ülkü Ocaklarından yetişen bir birey olarak anlamak mümkün değildir. Ayrıca, reyting uğruna değerlerimizi aşağılayan programlara kendi mecrasında izin ve yayın hakkı tanıyan Acun Ilıcalı ismi acil mercek altına alınmalı, her şeyin daha fazla abonelik ve daha fazla reyting olmadığı ve milletimizin korunması gereken manevi değerlere sahip olduğu kendisine hatırlatılmalıdır."

HASAN CAN KAYA KİMDİR?

Güngören’de doğan komedyen, kendini eğitim hayatı boyunca yaptığı şakalar yüzünden fırça yiyen biri olarak tanımlıyor. Lise eğitiminin ardından tiyatroya ağırlık veren Kaya, ilerleyen süreçlerde tiyatro eğitimini profesyonel bir hale getirerek seyircilerin karşısına çıktı. Tiyatroya yönelen Kaya, oyunculuğun yanı sıra senaristliği ile de tanınıyor. Sunuculuğunu yaptığı Konuşanlar programının senaryosunu yıllar önce yazan komedyen, aynı zamanda 1 Erkek 1 Kadın dizisinin de senaryo ekibinde yer alıyordu. 1 Erkek 1 Kadın dizisinde senaristlik yaparken ekip arkadaşlarının da desteğiyle kendi stand up gösterisini yapmaya başladı. İlk olarak Leman Kültür Beşiktaş’ta izleyicilerle buluştu. “Hep Zemin” adlı gösterisi ile kısa zamanda tanınan komedyen birden fazla projede de yazarlık yapmıştır.


HASAN CAN KAYA NERELİ?

31 yaşında olan komedyen İstanbul Güngören’de dünyaya gelmiştir. Aslen Malatyalı olan Kaya uzun yıllar boyunca yazarlık yaparak kariyerine devam etti. Birçok projenin senaryo ekibinde yer alan Kaya kendi yazdığı senaryolara yapımcı bulamayınca Youtube üzerinden Konuşanlar programını yapmaya başladı. Büyük ilgi gören program interaktif içeriği ile ülkenin dört bir yanından ilgi görmeye devam ediyor. Pandemi sürecinde yayınladığı bölümler sayesinde beğeni kazanan komedyen aynı zamanda Stund Up Party adlı bir performansa da sahip.

HASAN CAN KAYA KONUŞANLAR İLE GÜNDEMDE


Amatör olarak tiyatroyla ilgilendikten sonra BKM’de yer almaya başlayan Kaya BKM’nin televizyon için yaptığı programlarda da konuk oyuncu olarak yer almıştır. Oyunculuk ve yazarlığın yanı sıra yönetmenlik de yapan Kaya sektörde yaşadığı mobbing ve engeller nedeniyle senaryo yazarlığına ara verip farklı işlere yönelmeyi tercih etmiştir. Kendine özgü şakaları ve seyirciyle olan diyaloğu sayesinde kısa sürede ünlenen Kaya, 1 ocak 2021 tarihi itibariyle Acun Ilıcalı’nın kurduğu Exxen’e transfer oldu. Exxen’e geçtiği süreçte Youtube üzerinden yayınladığı bölümleri silen Kaya tepki toplamıştı. Kaya’nın Youtube'da şu an 1 milyon 870 bin takipçisi bulunuyor. Youtube'da 155 milyondan fazla görüntülenmesi bulunuyor.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr