27.05.2016-11:30 (Son Güncelleme:30.11.-0001-00:00)

Güney Kore, Kuzey Kore Gemilerine Ateş Açtı!

Güney Kore donanması, ihtilaflı batı deniz sınırını geçen Kuzey Kore gemilerine uyarı ateşi açtı.

>Güney Kore Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, karasularına giren Kuzey Kore donanmasına ait bir askeri geminin ve bir balıkçı teknesinin uyarı ateşinin ardından geri çekildiği belirtildi.

>Gemilerin, karasularında 10 dakika kaldığını bildiren yetkililer, Güney Kore donanmasının geri çekilme çağrısının ardından beş kez uyarı ateşi açtığını kaydetti.

>Uyarı ateşi, can ya da mal kaybına yol açmadı.

>Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun, dün Güney ve Kuzey Kore'den müzakerelere başlamalarını istemiş, Seul ve Pyongyang yönetiminin "yeniden diyalog yolu bulması gerektiğini" belirtmişti.

>Güney Kore, Pyongyang'ın geçen hafta yaptığı "askeri görüşmelere başlama" teklifine, Kuzey'in "nükleer silahlardan arınmaya öncelik vermesi" şartını koşarak olumsuz yanıt vermişti.

>Güney Kore Savunma Bakanlığı sözcülerinden Mun Sang-gyun, Seul yönetiminin nükleer silahlardan arınmayan Kuzey Kore ile görüşmesinin "uluslararası camianın Pyongyang'a karşı yaptırımlarında zafiyete yol açabileceğini" ifade etmişti.

>Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, geçen ay sonunda, Kuzey Kore'nin istediği an nükleer deneme yapabileceğine ve yeni bir orta menzilli füzeyi her an fırlatılmak üzere hazırda beklettiğine inandıklarını söylemişti.

>Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 6 Ocak'ta hidrojen bombası ve 7 Şubat'ta roket denemesi yaptığını açıklayan Kuzey Kore'ye ağır yaptırım kararı almıştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr