02.11.2018-16:31 (Son Güncelleme:02.11.2018-16:28)

Filistin Brezilya'yı Kararından Vazgeçmeye Çağırdı

Filistin direniş hareketi Hamas, Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'yu İsrail'deki Brezilya büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını iptal etmeye çağırdı.

Filistin direniş hareketi Hamas, Brezilya Cumhurbaşkanı Jair Bolsonaro'yu İsrail'deki Brezilya büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını iptal etmeye çağırdı. Hamas üyesi Sami Ebu Zuhri Cuma günü bir tweet atarak: "Brezilya cumhurbaşkanının elçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararını reddediyoruz." dedi. Zuhri,Brezilyalı liderin kararını “Filistin halkına ve Müslüman ulusa karşı bir hakaret” olarak gördüğünü belirtti. Perşembe günü Bolsonaro, resmi olarak cumhurbaşkanlığı görevini aldıktan sonra ülkesinin büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşımayı planladığını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz Aralık ayında İsrail’deki büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma planlarını duyurmuş ve Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıdıklarını açıklamıştı. O zamandan beri, Ramallah'taki Filistinli liderler, ABD’nin Ortadoğu barış sürecindeki rolünü reddetti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr