27.08.2020-14:57 (Son Güncelleme:27.08.2020-14:55)

Düşük Konsantrasyonlu Ozon Tedavisi Kovid-19'u Etkisizleştiriyor mu?

Japon bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) partiküllerinin etkisiz hale getirmek için düşük seviyede ozon konsantrasyonu kullanılabileceğini açıkladı. Ayrıca bu tedavinin hastanelerde de kullanılabileceği belirtildi.

Fujita Sağlık Üniversitesi araştırmacıları katıldıkları online bir konferansta, ozon gazının insan sağlığı için zararsız kabul edilen milyonda 0,1 veya 0,05 seviyesindeki kullanımının yeni tip koronavirüsü yok edebileceğini kanıtladıklarını ileri sürdü.

Araştırmacılar Covid-19 numunesinin bulunduğu sızdırmaz bir odada ozon jeneratörü kullanarak gerçekleştirdikleri deneyde, 10 saat boyunca düşük düzey ozon konsantrasyonu uygulanarak virüsün nüfuzunu yüzde 90 düzeyde düşürdüklerini belirttiler.

Araştırma grubunda yer alan Murata Takayuki, hastanelerin koronavirüsten temizlenmesi için düşük konsantrasyonlu ozon tedavisinin potansiyel bir yöntem olabileceğini vurguladı.

Takayuki, ‘Sürekli ve düşük seviyede ozon konsantrasyon tedavisiyle, virüs bulaşmasını insanların bulunduğu lokasyonlarda bile düşürülebilir. Özellikle yüksek nemli şartlarda etkili olduğunu tespit ettik’ diye konuştu.

Bu kapsamda, üniversitenin Aiçi eyaletinde bulunan hastanesinde hasta odalarına ve bekleme noktalarına enfeksiyon seviyesini düşürmesi için ozon jeneratörleri yerleştirildi.

Pek çok hastalığa neden olan mikrobun etkisiz hale getiren ozonun milyonda 1 ila milyonda seviyesindeki konsantrasyonunun, koronavirüse kaarşı etkili olmasına rağmen insan sağlığına potansiyel zararı daha önce ortaya çıkmıştı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr