05.02.2024-10:07 (Son Güncelleme:26.04.2024-17:18)

Bütün diyet listelerini rafa kaldırın: Sizlere muhteşem önerilerimiz var!

Kış mevsimine girmenin beraberinde yavaşlayan metabolizma, kilo alımlara da davetiye çıkartıyor. Bu durumda diyet listelerine yana yakıla ulaşılmaya çalışırken, sizlere hem ekonomik hem de etkisini çokça kişinin gördüğü ayva ve tarçın ikilisini deneyimlemenizi öneririz. İştahınızı sağlıklı bir şekilde kesecek, içerisinde barındırdığı vitamin ve minarelerle uzmanların 1 numaralı tavsiyesi olarak öne çıkmaktadır. Bu sağlıklı ikilinin detaylarına haberimizde ulaşabilirsiniz…

Sosyal medyanın da etkisiyle ticarete dönen diyet sayfaları, online diyet siteleri gibi birçok programla kâr amacı güden kurumlara dönüştü. Vaatte bulunan bu tarz programlardan uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar, gün boyu açlık krizlerini yok edecek sağlıklı besinler tükettiğinizde hem fit hem de sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz. O halde açlık hissini azaltan besinler hangileridir? İşte, açlık hissini azaltacak besinler ve formüllerini sizin için araştırdık. Detaylarına haberimizden ulaşabilirsiniz…

Uzman tavsiyeleri!

Uzman isimlerin kilo vermenin formüllerini şu şekilde sıraladı;

Protein ve sağlıklı yağ tüketmeye dikkat edin.

Her yemekten en az yarım saat önce su tüketin.

Lif ağırlıklı gıdalar yemeye özen gösterin.

Yemeği yavaş ve çok çiğneyerek tüketin.

Şok diyetlerden uzak durun.

Gün boyu açlık krizine son!

Sosyal medyada detoks ve kürler yaparak zayıflamak isteyenlerin yardımına ayva- tarçın ikilisi yetişiyor. Atıştırmalık olan bu püre sayesinde gün boyu aniden gelen açlık krizlerinin önüne geçebilirsiniz. Ayva tarçın püresini günlük beslenmenize dahil ederek rahatça kilo verebilirsiniz.


Ayva tarçın ikilisinin püresi nasıl hazırlanır?

Öncelikle 1 ayvayı rendeleyin. Daha sonra 2 kaşık tarçınla karıştırın. Bu karışımı her sabah yemeklerden önce tüketebilirsiniz. Hem kan şekerini düzenleyen tarçın sayesinde hem de düşük kalorili bol lifli ayvanın içindeki bileşenlerin etkisiyle uzun süre tokluk hissedebilirsiniz.

Dereotu zayıflamanın etkisi!


Eğer zayıflamak istiyorsanız, her gün yemeklerden önce mutlaka dereotu tüketin. Çünkü dereotu, yemeklerden 15-20 dakika önce tüketildiği zaman yemeklerden alınan kalorili azaltıyor ve daha az tüketmenizi sağlamaktadır.

Zayıflamanın en sağlıklı atıştırmalığı: Badem!

İnsan vücuduna faydaları saymakla bitmeyen bademi gün içerisinde özellikle ara öğün olarak 3-4 adet şeklinde tüketebilirsiniz. 2006 yılında yapılan bir araştırmaya göre, gün içerisinde tüketilen bademlerin insanlarda tokluk hissini arttırdığı ve kilo verimine etki ettiği ortaya çıkmıştır.

Zencefil yoğurt karışımı!

İştahınızda bir azalma görmek istiyorsanız, adeta bir yağ yakıcı karışım olarak bilinen yoğurt ve zerdeçalı bir arada tüketin. Çünkü bu karışım inanılmaz bir şekilde iştahınızı azaltmaktadır.

Peynir altı suyu!


Uzmanlar tarafından yapılan araştırmalara göre, peynir altı suyu tam bir iştah kesici besinlerden biridir. Bu yüzden içeceklerinizin içine biraz peynir altı suyu proteini ekleyebilirsiniz.

Haşlanmış yumurta!

Protein bakımında oldukça zengin olan yumurtayı her gün sabah kahvaltılarınızda mutlaka yer verin. Haşlanmış yumurta sayesinde hem tok hem de uzun süre boyunca tok hissederek sağlıklı bir şekilde zayıflamanız mümkün. >Tüm bu önerileri tüketmeden önce mutlaka uzman doktorunuza danışınız. Haberimiz tamamen tavsiye niteliğindedir.


mihrabkurt@haber365.com.tr