13.12.2018-10:34 (Son Güncelleme:13.12.2018-11:47)

CHP'nin İYİ Parti'ye Bırakacağı 8 İl Belli Oldu

CHP'nin İYİ Parti'ye bırakacağı iller belli oldu. İddiaya göre CHP, Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Konya, Trabzon, Gaziantep ve Samsun'u İYİ Parti'ye bırakacak.

CHP, İYİ Parti ile kurduğu ittifaktan zararlı çıkmak üzere. Nedeni ise dün ki görüşmede alınan kararlar.

İttifak çerçevesinde jest yapılacak olan illeri tespit eden Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşmesinde, açıklanan iller CHP'nin en fazla oy aldığı ve oy potansiyelinin yükselmekte olduğu iller oldu.

CHP'NİN ÖNEMLİ İLLERİ İP'E GEÇİYOR

Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti, yerel seçimlerde beraber hareket etmek için ittifak yaptılar. İttifak çerçevesinde de 8 önemli il İYİ Parti'ye bırakılıyor.

İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Bursa adayı CHP'li olacak. Ayrıca Aydın, Eskişehir, Muğla, Hatay ve Tekirdağ'da da İyi Parti CHP'nin adayının desteklenmesi düşünülürken, CHP'nin de bunun karşılığında Kocaeli, Sakarya, Balıkesir, Denizli, Konya, Trabzon, Gaziantep ve Samsun'u İYİ Parti'ye bırakma kararı aldı. Bırakılan illerin CHP'nin hemen hemen kaleleri konumunda olması tartışma yarattı.

YANLIŞ ANLAŞMA

Özellikle sosyal medyada bazı CHP'liler bu anlaşmayı pozitif görürken bazılarıysa da CHP'nin kuvvetli olduğu illerin İYİ Parti'ye geçecek olmasını skandal olarak değerlendirdi.

Hesap uzmanı olan Kemal Kılıçdaroğlu için bu defa da bu muhasebesinin tutmayacağı iddia ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr