20.09.2021-17:26 (Son Güncelleme:20.09.2021-17:47)

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas'tan Türkiye Açıklaması: Olası Göç Akını İçin Doğru Adımlar İzleniliyor

Son dakika gelen habere göre, Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Türkiye’nin mülteci sorununa dair doğru ve önemli mesajlar verdiğini ifade etti.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, ''Euroactiv'' adlı haber partalına yapmış olduğu açıklamada, Afganistan kaynaklı düzensiz göç akını ve Türkiye’nin rolüne dair Türkiye’nin, dış sınırlarını, Avrupa’ya ilişkin göç akınını en aza indirgeyecek şekilde yönetmeye hazır gözüktüğünü ve bunun da göçmen kaçakçıları için caydırıcı olacağını belirtti.

''Bu aşamada, Türkiye, olası göç akını için doğru mesajlar veriyor.'' ifadelerine yer veren Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Avrupa’nın, Afganistan’dan gelecek olası göç akınına dair olarak uluslararası toplum ile daha yakından çalışmaya kararlı olduğunu ifade etti.

AFGAN SIĞINMACILARIN AVRUPA'DAN UZAK TUTULMALI

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri İçişleri Bakanlarının 31 Ağustos tarihinde bir araya geldikleri toplantıda Özbekistan, Türkmenistan ve Tacikistan'ın ekonomik olarak desteklenmesine karar verdiklerini ifade ederek bu kararla Afgan sığınmacıların Avrupa’dan uzak tutulmasını hedeflediklerini vurguladı.

AB Komisyonunun, Yunanistan’dan göçmenlerin geri itilmesini inceleyecek ve engelleyecek bağımsız bir mekanizma kurulmasını istediğine dikkat çeken Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, Atina’nın AB’den talep ettiği yaklaşık 16 milyon avroluk fon için bu mekanizmanın kurulmasının ön koşul teşkil ettiğine dikkat çekti.

Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, AB’nin, sığınmacı sorununa dair de bir anlaşmayı Almanya ve Fransa’daki seçimlerin ardından imzalayabileceklerine dikkat çekerek sözlerine son verdi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr