09.07.2019-09:26 (Son Güncelleme:09.07.2019-09:19)

ABD Tayvan'a 2,2 Milyar Dolarlık Silah Satışını Onayladı

ABD yönetimi, Tayvan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışını onayladı. Pentagona bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu silah satışlarına onay verdiğine ilişkin Kongreyi bilgilendirdi

ABD hükümeti, Tayvan'a 2,2 milyar dolarlık silah satışına onay verdi.

Pentagona bağlı ABD Savunma Güvenlik İşbirliği Ajansı (DSCA), ABD Dışişleri Bakanlığı'nın söz konusu silah satışlarına onay verdiği konusunda Kongreyi bilgilendirdi.

Bu doğrultuda, Tayvan'ın, 2,2 milyar dolar karşılığında 108 adet Amerikan M1A2T Abrams tankı ve 250 Stinger füzesi alması bekleniyor.

Bunun yanı sıra, söz konusu pakete çok sayıda otomatik silah, mühimmat, Hercules zırhlı muharebe araçları, ağır araç taşıyıcıları ve ilgili destek ekipmanlarının dahil olduğu bildirildi.

Yapılan bilgilendirmede, Tayvan'a yapılması beklenen bu satışın ülkenin savunma kabiliyetine katkıda bulunacağı vurgulanırken, bölgedeki temel askeri dengeyi değiştirmeyeceği belirtildi.

TAYVAN'IN SİLAH TEDARİKÇİSİ: ABD

Çin'in kendisine ait bir eyalet olarak gördüğü Tayvan'ın uzun zamandır ana silah tedarikçisi halinde olan ABD, resmi olarak bu ülkeyi tanımamasına karşın savunma hedefli silah satıyor.

Tayvan Başkanlık Sözcüsü Chang Tun-han, silah satışı hakkında yazılı bir açıklamada bulunarak, ülkesinin silah alımını hızlandıracağını ve ABD ile askeri anlamda "daha yakın bir ilişki" kuracağını belirtmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr