Amerika'dan Ukrayna'ya Rusya'ya Karşı Destek Açıklaması Geldi

Amerika Dışişleri Bakanı Brinken, Ukrayna Dışişleri Bakanı Coleba ile yaptığı görüşmede şunları söyledi:''Rusya'nın saldırganlığı karşısında Ukrayna'nın toprak bütünlüğünden yana olduklarını''

01.04.2021-10:24 - (Son Güncelleme: 01.04.2021-10:38) Amerika'dan Ukrayna'ya Rusya'ya Karşı Destek Açıklaması Geldi

Amerika Dışişleri Bakanı Antony Blinken Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba'yla telefon görüşmesi yaptı. Amerika Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeyle ilgili bir açıklama geldi. Açıklamaya göre Blinken, Ukraynalı mevkidaşına ''Rusya'nın devam eden saldırganlığı karşısısında'' Washington'un ''Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne sarsılmaz desteğini'' belirtti. 

Ukrayna ile Rusya arasında Kırım'ın 2014 yılındaki ilhakı ve Moskova'nın Donbas bölgesindeki ayrılıkçı isyancılara destek vermesi nedeniyle siyasi kriz yaşanıyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Blinken'ın Ukrayna'nın doğusundaki durumdan dolayı Kuleba'ya endişelerini dile getirdiği ve yakın zaman önce hayatını kaybeden dört Ukrayna askeri için başsağlığı dilediği belirtildi.

Ukrayna ordusu 26 Mart tarihinde dört askerin Rus güçlerin Donbas bölgesinde düzenlemiş olduğu bir havan topu saldırısı neticesinde hayatını kaybettiğini duyurmuştu. Bu gelişme, geçen senenin temmuz ayından beri ateşkesin sürdüğü bölgede kayıtlara geçen en büyük kayıp olmuştu.

UKRAYNA'NIN DOĞUSUNDA TANSİYON YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Komçak Salı günü yapmış olduğu açıklamada Rusya'nın Ukrayna sınırı yakınlarındaki askeri güçlerini takviye ettiğini açıklamış ve bunun ülkenin güvenliğine tehdit oluşturduğunu konuşmuştu.

Kremlin'den bir gün sonra yapılan yazılı açıklamada da Doğu Ukrayna'da gerilimin artmasından dolayı endişe edildiği ve Ukrayna yönetiminin Rus yanlısı ayrılıkçı güçlerle çatışmaları yeniden başlatmasından kaygı duyulduğu belirtilmişti.

PENTAGON'DAN AÇIKLAMA

Amerika Savunma Bakanlığı Basın Sözcüsü John Kirby de dün gazetecilere bir açıklamada bulundu. Kirby Amerika hükümetinin Ukrayna'nın doğu sınırında konuşlu Rus birliklerinin hareketlerinden haberdar olduğunu ifade etti. Bu bilgilerin Ukrayna ordusundan alındığını dile getiren Kirby detay vermedi. Rusya'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın arabuluculuğuyla Temmuz 2020'de sağlanan ateşkesi ihlal ettiğini ifade eden Kirby dört Ukrayna askerinin öldüğü saldırıdan da Rusya'yı sorumlu tuttu. Rusya bölgedeki askeri varlığını reddediyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal