Amerika Özel Kuvvetleri, Rusya ile Savaşa Hazırlanıyor

Amerika Donanması Özel Harekat Kuvvetlerinin ana taktik birimi olan Navy SEAL'lerin, Amerika askeri doktrinindeki rollerine dair stratejik değişikliğin ardından farklı operasyonlar için hazırlandıkları ifade edildi.

20.05.2021-10:44 - (Son Güncelleme: 20.05.2021-10:54) Amerika Özel Kuvvetleri, Rusya ile Savaşa Hazırlanıyor

Simüle edilen düşmanlar olarak Rusya ve Çin’in öne çıkacağı Özel Harekat Kuvvetlerinin ana taktik birimi olan Navy SEAL'lerin eğitimlerinde, ifade edildi. 

Amerika merkezli Business Insider (BI) sitesinin aktardığına göre, Rusya ve Çin bundan böyle Navy SEAL'lerin eğitimlerinde simüle edilen düşmanlar olarak öne çıkacak.

YETKİN ASKERİ GÜÇLERE KARŞI SAVAŞMAYA HAZIRLANIYORUZ

BI, Navy SEAL'lerden bir kaynağın ''Bu değişiklikler önemlidir, çünkü bir grup fanatiğe karşı değil, gerçek, yetkin askeri güçlere karşı savaşmaya hazırlanıyoruz.'' sözlerini kullanarak, birimin daha önce sadece terörist gruplarla mücadeleye odaklandığını yazdı.

Özel Kuvvetler Komutanlığı temsilcileri, Amerika Kongresi'ne birimin yapısına dair değişiklikler, subay ve askerler için ifade edilecek yeni standart ve eğitimleri öngören reformlar hakkında bilgi verdi.

RUSYA İLE OLASI BİR ÇATIŞMA

BI mayıs ayı başlarında, NATO Özel Kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen Trojan Footprint 21 ve Black Swan 21 tatbikatlarında, Rus ordusunun önemli bir ‘kalesi’ olarak tanımladıkları Kırım'a sabotaj gruplarının çıkarılması da dahil, Rusya ile olası bir çatışma halinde yapılacak manevraların çalışıldığını açıklamıştı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal