Amerika Birleşik Devletleri huyundan vazgeçmiyor: Suriye'deki terör örgütlerine desteğe devam ediyor!

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla beraber Amerika Birleşik Devletleri’nin ülkemizle yakın temas kurma isteği olsa da ABD, Suriye’de terör örgütlerini desteklemekten geri durmuyor. Öyle ki Pentagon, YPG/PKK saflarına 3 bin 500 kişiyi daha göndermeyi planlıyor.

29.04.2022-09:10 - (Son Güncelleme: 29.04.2022-10:06) Amerika Birleşik Devletleri huyundan vazgeçmiyor: Suriye'deki terör örgütlerine desteğe devam ediyor!

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 813 milyar dolarlık savunma bütçesine dair Gerekçelendirme Belgeleri'ni kamuoyuyla paylaştı.

Söz konusu belgelerde, Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü PKK/YPG'nin de yararlanacağı eğit donat programının parça parça ayrıntıları bulunuyor.

"2023 Mali Yılı, DEAŞ ile Mücadele Eğit-Donat Fonu" isimli raporda Irak güvenlik güçlerine 358 milyon dolar değerinde silah, mühimmat ve ekipman desteğinin verilmesinin düşünüldüğü aktarılırken Suriye’de ABD’nin desteklediği örgütlere ise direkt olarak 183 milyon dolar ayrılması gözlerden kaçmadı.

Suriye ile ilgili bölümde, ABD’nin Suriye’nin kuzey ve doğusunda SDG adını alan PKK/YPG ve ülkenin güney bölgesinde yer alan Mugavir et-Tavra isminde muhalif bir ekibin 2023 eğit-donat fonundan faydalanacağına dikkat çekildi.

Maaşlı sayısı 16 binden 19 bin 500'e çıkacak

Söz konusu belge doğrultusunda, 2023 yılında Pentagon, hapishane korumaları da olacak şekilde toplamda 3 bin 500 kişiyi daha terör örgütü PKK/YPG'nin içerisinde sokma hedefinde. Bu sayede Suriye’de Pentagon’a ait bütçeden ücret toplayanların sayısının 16 binden 19 bin 500’e artırılmış olacak.

Amerika Birleşik Devletleri huyundan vazgeçmiyor: Suriye'deki terör örgütlerine desteğe devam ediyor!

PKK/YPG'nin bir diğer adı olan SDG çatısı altında, terör örgütünün sözde Anti Terör Birlikleri (HAT), İç Güvenlik Gücü ve Vilayet Güvenlik Gücü diye üç farklı ekibin faaliyetlerine destek verileceği aktarılırken söz konusu belgede, Sözde Vilayet Güvenlik Gücü'nün sayısının da yukarı çekileceği belirtildi.

Bu belgede, PKK/YPG ile Mugavir et-Tavra örgütlerine yapılması planlanan 183 milyon dolarlık desteğin 32,1 milyon dolarının eğitim ve teçhizat, 57,4 milyon dolarının lojistik destek, 71,4 milyon dolarının maaşlar, 15,3 milyon dolarının altyapı harcamaları, 7,5 milyon dolarının ise idame için harcanacağı bilgileri de verildi

Kalaşnikof, Doçka Ve Makineli Tüfekler Verilecek

Suriye’de bulunan iki örgüte silah olarak 4 bin AK-47 tüfek (Kalaşnikof), 100 doçka ve 432 PKM tipi makineli tüfek gönderileceği ifade edilirken bunların kaçının, SDG adını alan PKK/YPG terör örgütüne aktarılacağı ise belirtilmedi.

Öte yandan söz konusu belgede örgütlere ekstra olarak 3 milyon 439 bin dolar değerinde çok çeşitli mühimmat ve bombaların da aktarılacağı söylendi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal